---
Per EFE
Publicat el 17 de juliol 2022

La seu permanent de Giga, un programa d'Unicef per promoure la connexió a internet i la inclusió digital a cada escola del món, s'instal·larà a partir de la tardor a l'antiga fàbrica Ca l'Alier del Poblenou, a Barcelona.

Aquesta fita, a la qual aspiraven altres ciutats, neix de la iniciativa de l'àrea de Transició Digital de l'Ajuntament, que dirigeix la tercera tinent d'alcaldia, Laia Bonet, i compta amb el suport del Govern i la Generalitat.

"Barcelona acollirà el Centre Tecnològic de Giga Global", així que "la tecnologia per connectar digitalment les escoles es farà des de la nostra ciutat", ha celebrat Laia Bonet a través de Twitter.

Segons ha avançat La Vanguardia, el programa Giga s'instal·larà a partir d'aquesta tardor a Ca l'Alier, una antiga fàbrica tèxtil, prop del carrer Selva de Mar, que va ser remodelada coma, seu d'innovació urbana.

Aquest espai ja acull el Barcelona Institute of Technology for the Habitat (BIT Habitat) i el centre d'innovació de la multinacional estatunidenca Cisco.

El nou inquilí, Giga, és un projecte impulsat l'any 2019 per Unicef - l'agència de l'ONU pels drets de la infància - i la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) amb l'objectiu de trobar les eines i aconseguir el finançament perquè totes les escoles del món puguin estar connectades a internet l'any 2030.

Giga ja ha connectat unes 4.000 escoles i 1,3 milions d'alumnes i professors, mentre que ha identificat necessitats en més d'un milió de centres de tot el planeta.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —