Benzodiazepines
Per Redacció i ACN
Publicat el 28 d’abril 2021

El projecte català "Cos Benzo", de la Gerència territorial de la Catalunya Central de l'Institut Català de la Salut, ha estat guardonat pels premis #ArtsAgainstCovid amb l'esment especial d'intervenció d'arts en salut impulsades des de l'àmbit públic. Es tracta d’una recerca visual per reflexionar sobre l'abús de benzodiazepines, el fàrmac més usat per tractar l'ansietat. 

La millor resposta 

Els premis #ArtsAgainstCovid han guardonat amb el primer premi el projecte "Acting for the Future - Creative Arts for Health and Well-Being", de l'organització irlandesa Smashing Times International Centre for the Arts and Equality, per ser el "projecte que millor ofereix una resposta a les afectacions en la salut ocasionades per la Covid-19".

Segons han informat els organitzadors dels guardons, el projecte irlandès té com a objectiu "desenvolupar les arts en la promoció de la igualtat i dels drets humans, així com connectar els ciutadans a les arts" a través d'un espai cultural i un centre de recursos formatius. En aquests espais, l'organització ha realitzat exposicions, xerrades virtuals, poemes visuals i documentals per combatre les afectacions en la salut mental. El jurat ha valorat "la capacitat d'aplicar de forma ràpida la tecnologia per generar una notable quantitat de producció artística de qualitat".

Altres premis

El projecte "Creative Comfort", de la University College London Hospitals, també ha estat reconegut per donar suport als treballadors dels centres hospitalaris durant la pandèmia.

Pel que fa als esments especials a projectes impulsats des de l'àmbit internacional, el jurat ha reconegut la iniciativa suïssa "Visualizing the virus", de la Universitat de Ciències i Arts Aplicades (FHNW), un projecte digital i interactiu que explora les diferents formes en què els artistes visualitzen el virus i la pandèmia.

Finalment, també ha estat guardonat el projecte colombià "Narratives mèdiques per a l'acompanyament al dol, angoixa moral i angoixa existencial de personal de salut en context Covid-19", de la Universitat Javeriana de Bogotà, que té l'objectiu d'augmentar els nivells d'acceptació de la mort i desenvolupar estratègies amb el personal de salut per gestionar el dol. 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —