El públic torna als estadis de la lliga només en els territoris de fase 1
Per ACN i Redacció
Publicat el 13 de maig 2021

Les dues últimes jornades de la lliga professional de futbol comptaran amb aficionats als camps en aquells territoris que estiguin en fase 1, és a dir, que tinguin una incidència acumulada de la Covid-19 de 50 infeccions o menys per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies. Aquesta norma també val per a la segona divisió i per a la lliga ACB de bàsquet. Les comunitats que actualment ho compleixen són el País Valencià i Galícia.

Per tant, la jornada d'aquest cap de setmana serà la primera amb públic des del Betis-Reial Madrid del 8 de març de 2020. El Villarreal rebrà el Sevilla a l'Estadio de la Cerámica, mentre que el València s'enfrontarà a l'Eibar a Mestalla. En l'última jornada, seran l'Elx, el Llevant i el Celta els equips locals que podran gaudir de públic, en els seus duels contra l'Athletic, el Cadis i el Betis. El govern d'Espanya ha deixat en incògnita les Illes Balears i Múrcia, que també podrien gaudir de públic en les properes jornades. Són comunitats sense equips a primera divisió, però sí a segona i a la lliga ACB.

Així ho han anunciat aquest dimecres en una compareixença conjunta el ministre de Cultura i Esports, Manuel Rodríguez Uribes, i la ministra de Sanitat, Carolina Darias. El retorn està sotmès a diverses condicions recollides en un protocol conjunt dels dos ministeris. Entre d'altres, l'aforament estarà limitat al 30% de la capacitat de l'estadi amb un topall de 5.000 persones, que hauran de ser de públic local per "evitar desplaçaments", segons ha indicat Darias.

Altres condicions que els responsables dels estadis hauran de complir són garantir la distància de seguretat d'un metre i mig entre assistents, establir sectoritzacions perquè les entrades i les sortides siguin esglaonades, prohibir menjar, beure o fumar a l'interior del recinte o obligar els assistents a dur una mascareta FFP2 durant tota l'estada al camp.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —