La pujada del preu de l’energia, les matèries primeres i el transport colpeja la indústria tèxtil
Per EFE
Publicat el 03 d’octubre 2021

La pujada del preu de l’energia, les matèries primeres i el transport colpeja amb força a gairebé el 100% de  les empreses de la indústria tèxtil espanyola. Així ho revela una enquesta duta a terme pel Consell Intertextil Espanyol (CIE) a 70 empreses, que demostra que la crisi del subministrament d’energia “està afectant de manera greu i massiva l’equilibri financer de les empreses tèxtil a Espanya”. Una situació que també s’agreuja amb l’augment en paral·lel de les matèries primeres i el transport de mercaderies.

El 97% de les empreses enquestades assegura que pateix les conseqüències de l’augment del preu de la matèria primera i el 93% el de l’energia. Els preus del transport són el factor que afecta menys empreses, amb un 70% del total.

A conseqüència d’aquest increment de costos, la indústria tèxtil es troba amb més despeses i dificultat en la producció. El sondeig revela que la pujada de l’energia fa que les empreses paguin un 72% més, especialment pel gas i l’electricitat. En el cas de les matèries primeres, les dificultats es veuen reflectides en l’escassetat de productes, el retard en la producció i, conseqüentment, en un augment del 33% al preu final. El transport de mercaderies és el que té un major impacte,  sent un 234% més car.

La majoria dels enquestats, el 73%, afirma que ha optat per assumir els increments de costos en els seus balanços, i d’aquests un 32% asseguren que això ha repercutit en el preu final. Només un 8% assegura que, de moment, ha absorbit totalment el sobrecost sense canviar els preus.

El president del CIE, Manuel Díaz, ha assegurat que “el resultat de l’enquesta demostra que la recuperació del sector està en perill” i, davant d’aquest escenari, el CIE ha demanat mesures urgents a les autoritats europees i espanyoles.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —