-
Per ACN
Publicat el 22 de setembre 2022

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha anunciat aquest dimecres una "mobilització parcial" de la població en plena guerra amb Ucraïna. La decisió arriba després de les creixents pèrdues de Rússia per la contraofensiva de les tropes ucraïneses. Segons recull l'agència russa de notícies TASS, la mobilització parcial comença aquest mateix dimecres i només els reservistes, especialment els que tenen experiència militar, seran cridats a files.

La mesura s'inclou en un decret presentat pel ministeri de Defensa rus amb l'objectiu de "protegir Rússia, la seva sobirania i la seva integritat territorial". A més, Putin ha promès suport als referèndums anunciats per les autoritats prorusses a Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia.

En un discurs, el president rus ha assegurat que "els occidentals han empès Ucraïna a la guerra" contra Rússia. "Washington, Londres i Brussel·les estan empenyent directament Kíiv a traslladar les operacions militars al nostre territori. Ja no amaguen que Rússia ha de ser derrotada per tots els mitjans en el camp de batalla", ha dit.

"Kíiv ha rebutjat negociar la pau i està intentant aconseguir armes nuclears", ha assegurat Putin, que ha advertit als que fan "xantatge nuclear" que "el vent pot anar en la seva direcció".

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —