Putin
Per ACN
Publicat el 27 de juny 2023

Vladímir Putin ha assegurat aquest dilluns a la nit que la majoria de mercenaris de Wagner són "patriotes" i els ha mantingut la promesa d'exiliar-se a Bielorússia si així ho volen sense conseqüències, per bé que ha assegurat que els autors de la revola seran posats davant la justícia. Ha estat la reacció del dirigent soviètic al motí de l'exèrcit de mercenaris privat, que dissabte va protagonitzar una incursió en territori rus que no es va aturar fins a 200 quilòmetres de Moscou.

L'empresa, front combatent de Putin a Ucraïna, ho va fer per mostrar les "mancances de seguretat" de Rússia, segons ha afirmat avui el seu líder, Ievgueni Prigojin, que ha negat que tingués intenció d'enderrocar el règim del mandatari rus.

En un missatge televisat, el president de Rússia ha afirmat que la "rebel·lió armada hauria estat derrotada en qualsevol cas". En aquest sentit ha subratllat que els "organitzadors" de la rebel·lió ho van entendre, i que per això es van aturar. Putin ha evitat esmentar el nom del seu antic amic, Ievgueni Prigolin. "Qualsevol xantatge o intent de crear confusió a Rússia està condemnat a fracassar", ha afegit.

En el marc del discurs, Putin també ha donat a entendre que no descarta la possibilitat de dissoldre el grup Wagner, tot donant als mercenaris la possibilitat de sumar-se a l'exèrcit rus o de marxar a Bielorússia tal com els ha promès si així ho volen.

Precisament, Prigolin ha afirmat avui en un enregistrament de veu que el motí tenia també com a objectiu mostrar el malestar dels mercenaris per la voluntat del Kremlin d'integrar-los al seu exèrcit.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —