Malbert
Per EFE
Publicat el 14 d’octubre 2021

El youtuber Malbert (Barcelona, 1994), amb gairebé 430.000 suscriptors, ha publicat el seu nou llibre Puto amor, on recopila les històries amoroses que ha viscut. Les hi ha de tot tipus, des de la banalitat de l'amor d'un fan i escenes més còmiques, fins a les més tòxiques i "dures".

Puto amor, el seu segon llibre, ha aconseguit "sanar la ferida" de la seva òpera prima, No insultes, gilipollas (2020), la publicació de la qual va coincidir amb la suspensió de trobades amb lectors i signatures de llibres durant la segona onada de la pandèmia.

En aquesta nova obra, Malbert utilitza un llenguatge col·loquial, irreverent i fins i tot groller, com si es tractés d'una conversa entre amics. En vuit capítols, cadascun dedicat a alguna de les seves exparelles, reviu les seves experiències sentimentals des de la maduresa i amb "la informació que hi ha actualment", cosa que l'ha fet ser conscient que havia normalitzat algunes relacions de maltractament físic i psicològic.

"Em vaig adonar que vaig patir maltractament en el moment que vaig començar a escriure", ha reconegut Malbert en declaracions a EFE. Plasmar aquestes experiències per escrit li va resultar força dur, primer, per prendre consciència del que havia viscut i, segon, perquè aquestes ferides "potser no estaven gaire sanades".


Malbert és dissenyador gràfic, però es va convertir en tot un fenomen de les xarxes socials per comentar diferents programes de televisió i per les seves crítiques a altres influencers. Una professió "demonitzada" per culpa d'aquells que vulneren tots els principis per rendibilitzar la seva fama, en detriment dels que fan els seus projectes amb coherència, "sabent el que poden defensar amb la seva imatge", i entre els quals ell mateix s'inclou, ha explicat el youtuber.

L'autor ha dissenyat la portada de Puto amor, així com la resta d'il·lustracions que acompanyen el llibre. Fotografies, com la que reflecteix el seu estat d'ànim quan encara no era conscient del maltractament, transcripcions i captures de pantalla de converses per WhatsApp i altres aplicacions de cites com Tinder. Cada capítol també compta amb una portada dissenyada al detall per a cadascun dels episodis que relata.

Malbert es defineix com una persona molt passional, a la qual li encanta enamorar-se i donar-ho tot per una persona. El fracàs o el desamor "no depèn d'un", diu el youtuber, així que prefereix lliurar-se, tant a nivell professional com sentimental, i si ha de venir una decepció, "que vingui, cal estar preparat per al fracàs".

Els episodis que relata l'autor són d'una època de "nits buides", en les quals reconeix que buscava l'amor en qualsevol gest, persona i moment. No obstant això, les vivències personals que comparteix amb el lector de forma divertida l'han portat a reflexionar sobre que la felicitat "no depèn de l'amor en parella". Ara diu que està completament feliç sol i entén que no tothom vol ni està capacitat per tenir parella.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —