Ferran Reverter
Per EFE
Publicat el 10 d’octubre 2021

El nom de la setmana en clau blaugrana ha estat el de Ferran Reverter (Barcelona, 1972), el director general del Barcelona, que va exposar les conclusions de la due diligence amb una capacitat d'oratòria que va meravellar més d'un, vestit de manera informal, amb texans, camisa blanca, americana blau marí i sense corbata, una vestimenta habitual que tan sols varia en qüestió de colors.

"Sempre va vestit igual, independentment del tipus d'esdeveniment al que acudeixi, mai l'hem vist amb corbata. En aquest sentit, recorda una mica a Steve Jobs", explica una font del club que acostuma a tenir tracte amb Reverter. A més a més, el considera "una persona seriosa, amb un posat majestàtic, que somriu però que mai no riu. Com es va mostrar en la presentació del dimecres és tal com és".


Reverter, prop de complir els 50 anys, va començar a exercir oficialment al Barça l'1 d'agost, quan va acabar el seu contracte de director executiu a Media Markt Saturn, amb base a la ciutat alemanya d'Ingolstadt, situada al nord de Munic. A l'entitat blaugrana ja ha pogut posar alguns executius de confiança a la seva al voltant, però encara no tots els que voldria. Ben aviat va començar a agafar rellevància mediàtica a causa de les informacions que el van situar en la taula de negociació en l'assumpte Messi (posteriorment confirmat pels propis protagonistes) i en les decisions de seguir en el projecte de la Superlliga i desmarcar-se de l'acord al que LaLiga va arribar amb CVC, una maniobra que ara el Barça està disposat a revertir si es modifiquen les condicions. De fet, Reverter no va tenir cap problema a aparèixer en la fotografia que Joan Laporta, Florentino Pérez i Andrea Agnelli (el president del Juventus), els mandataris dels tres clubs que continuen a la Superliga, es van fer a l'agost en el restaurant barceloní Botafumeiro.

"El seu discurs seriós i polit en la presentació de la due diligence té el perill de deixar a Laporta, un altre personatge que sap parlar en públic, en quelcom folclòric per la seva forma d'expressar-se", segueixen explicant fonts del club blaugrana. El directiu amb el qual millor i més intensa relació té Reverter és Eduard Romeu, vicepresident econòmic i avalador mitjançant l'empresa Audax Renovables, que ja el coneixia abans que tots dos entressin al Barça després de la victòria electoral de Laporta. Els que els coneixen asseguren que hi ha "una molt bona sintonia" entre tots dos.

Des de la seva arribada, el director general ha aconseguit guanyar-se la confiança dels treballadors del club i imposar tranquil·litat davant la gravíssima situació econòmica que viu el Barça, amb 1.350 milions d'euros de deute i un patrimoni net negatiu de 451 milions. En la presentació de la due diligence, Reverter, que va negociar el refinançament de part del deute vehiculat per Goldman Sachs, va considerar que el Barça podrà rebre l'alta en cinc anys.

Als passadissos del Camp Nou no evita cap pregunta ni consulta, i no té cap problema a deixar anar la seva opinió sincera si algú la hi pregunta. Encara que no sigui la que el seu interlocutor espera.  Abans de començar la seva exposició de les conclusions de l'auditoria, Reverter va anunciar que es disposava a fer "un exercici de transparència que poques vegades s'ha vist en un club". La frase va sonar grandiloqüent i va convèncer a molts però, al cap i a la fi, en la presentació tan sols va revelar això, les conclusions.

Ara cal esperar la nova aparició de Reverter quan es conegui, previsiblement abans de final d'any, el resultat dels famosos 'forensic', del qual se'n desprendran les implicacions legals que puguin derivar-se de la gestió de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —