- podcasts -
Per Núria Miras
Publicat el 23 de gener 2023
Quina seria la memòria d'un objecte familiar si parlés? És el que planteja la sèrie Reencarnacions sonores. Els autors i autores han triat un objecte familiar i casolà més antic que la seva mateixa vida i, han especulat, a través d'un assaig sonor, amb les vides passades de l'andròmina. 

L'exercici s'inspira a través de Memoria (2022), film d'Apichatpong Weerasethakul sobre les tradicions animistes en el si de les poblacions selvàtiques i rurals de Colòmbia.

En aquesta segona entrega es mostra la vida d'una mare i una filla a través de l'objecte que les ha unit des de sempre: el piano. La passió de la mare per l'instrument es veu afectada en el moment en què neix la filla, i el piano es queda sol mentre la casa s'omple de nens que obliguen la mare a deixar enrere les seves passions. Quan la filla és prou gran intenta omplir el buit que havia deixat la mare, adonant-se durant els anys, que no és el seu lloc.

És una oda a les mares i a les filles que tenen relacions complexes, on mai s'acaben d'entendre, però s'estimen igualment i que, a poc a poc entenen, igual que els objectes que deixem enrere, que el temps no perdona, però que fer-se gran rodejat de qui estimes és un privilegi.

— El més vist —

— Altres episodies —

Ceràmica decorativa

18 January 2023

- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —