Joan Carles I
Per EFE i Redacció
Publicat el 17 d’agost 2020

El rei emèrit d'Espanya, Joan Carles I, és als Emirats Àrabs, segons un comunicat del Palau de la Zarzuela. "Sa Majestat el rei don Joan Carles ha indicat a la Casa de Sa Majestat el rei que comuniqui que el passat dia 3 del present mes d'agost es va traslladar als Emirats Àrabs Units, on roman en l'actualitat", diu el comunicat.

Precisament aquell dia es va fer públic que Joan Carles havia comunicat a Felip VI la seva "meditada decisió" de traslladar-se a viure fora d'Espanya davant la repercussió pública de "certs esdeveniments passats" de la seva vida privada, segons un comunicat emès des de Zarzuela. 

Des d'aleshores se'n desconeixia amb certesa la seva ubicació. Arran del primer comunicat s'havien apuntat diversos destins possibles i dies després es va publicar una foto que el situava a l'aeroport d'Abu Dhabi, la capital dels Emirats.

Escàndol constant

Aquesta decisió arribava després d'un constant degoteig d'investigacions que han posat Joan Carles I i l'opacitat dels seus negocis en el punt de mira. El març es va fer públic que la Fiscalia suïssa investigava un suposat "regal" de 100 milions de dòlars que Joan Carles I havia rebut del rei Abdalá de l'Aràbia Saudita i que havia ingressat en una fundació offshore al Panamà. 

Es va conèixer més tard que Felip VI també apareixia com a beneficiari de la fundació i per això, l'actual rei va renunciar a l'herència del seu pare i va treure al rei emèrit l'assignació pública de 200.000 euros.  

Més tard també es van publicar noves informacions que han empitjorat encara més la figura del rei emèrit. La seva exparella Corinna Larsen va declarar a Suïssa que li havia transferit l'any 2012 65 milions d'euros en senyal de "gratitud". També, que entre 2008 i 2012, Joan Carles I va fer periòdicament retriades d'efectiu del compte que superaven els 100.000 euros al mes. 

A més, encara està oberta la investigació de la Fiscalia del Tribunal Suprem sobre les presumptes comissions pagades en l'adjudicació de la construcció de l’AVE a la MecaUns fets que, a diferència del compte a Suïssa, es poden investigar ja que es considera que Joan Carles va perdre la inviolabilitat que li atorgava la Constitució després de la seva abdicació el 2014.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —