Pancartes parc de bombers Plaça Espanya
Per Amàlia Garcia
Publicat el 14 de febrer 2021

Fa tant temps que els bombers reivindiquen unes condicions de treball dignes, que la seva protesta cau fàcilment en l’oblit. Això, però, no vol dir que les seves demandes desapareguin. Les pancartes que pengen del parc de bombers de la Plaça Espanya ho demostren: “Bombers en lluita per un model de qualitat” o “bombers estafats, dimissió direcció”.

Tal com expliquen des d’aquest parc de bombers al Diari de Barcelona, des del 2019 la situació s’ha destensat arran d’un acord entre la majoria dels sindicats dels Bombers de la Generalitat i el departament d'Interior. Aquest acord va marcar un canvi, ja que des del 2006 no s’havia aconseguit acostar les posicions del cos i les del govern. Ara bé, per als bombers aquest és un acord de mínims i cal seguir treballant.

CCOO no es va sumar a l’acord, a diferència de IAC-CATAC, la Intersindical-CSC, la UGT i CSIF que si ho van fer. Això significa que el pacte, vigent fins el 2022, té el suport del 70% de la plantilla dels bombers funcionaris.  Una de les principals fites és que s’elimina un decret del 2014 que obligava els funcionaris a fer més d'un centenar d'hores extres cada any. A més, el departament es va comprometre a convocar 1.000 places de bombers durant els següents quatre anys.

Malgrat l’acord, però, els sindicats no abaixen les pancartes perquè hi ha problemes crònics que continuen. Segons els sindicats, encara hi ha una falta de personal i de mitjans, com ara materials o vestuari, i la flota de vehicles està envellida.


Et pot interessar: “Tenim equips de respiració que estan caducats": els bombers reclamen una llei de regulació estatal

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —