- vídeos -
Residente
Per EFE
Publicat el 20 de març 2022

El guardonat raper i compositor porto-riqueny Residente ha estrenat aquest dijous el seu primer senzill oficial en més d'un any i mig, This is Not America. En companyia de les bessones francocubanes Ibeyi aborda la història de la colonització i l'esclavitud.

This is Not America ​​comparteix el missatge que totes les cultures i països del continent americà són una i insta a "no separar-se i crear una evolució per a la unitat", segons el comunicat de la companyia Sony Music. Amb aquest tema i el seu vídeo, Residente transmet la seva opinió i dolor pel que considera és la divisió continental social entre Amèrica del Nord i del Sud per part dels Estats Units.

El vídeo, dirigit pel director francès Gregory Ohrel, barreja de forma simbòlica diferents cultures, retratant nens indígenes asseguts sobre objectes d'un sol ús del capitalisme global i col·locant monuments precolombins enmig de panorames del primer món.

Acompanyen Residente en aquesta nova producció les bessones Ibeyi: Naomi Díaz a la percussió i Lisa-Kaindé als cors.

"This Is Not America" ​​està relacionat també amb un projecte de fa tres anys de Residente amb professors de la Universitat de Yale i la Universitat de Nova York.

En aquest estudi, els experts van investigar les ones cerebrals del cantant juntament amb els patrons cerebrals de cucs, ratolins, micos i mosques, entre d'altres, per tal de crear freqüències musicals que es convertirien en ritmes.

Per a aquesta cançó, Residente ha fet servir les seves pròpies ones cerebrals i les de cucs per desenvolupar ones emfàtiques d'electrònica barrejades amb el seu rap, la veu d'Ibeyi i la percussió porto-riquenya.

El nou tema de René Pérez Joglar, nom de pila de Residente, arriba poc després de publicar una dura "tiraera" contra el colombià J Balvin, a qui va titllar"covard" i "racista".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —