-
Publicat el 10 de setembre 2022

La Sala Baixos22 es vesteix de vermell per a presentar la nova temporada teatral del Tantarantana. Uns vels acotxen els cossos de tres persones que comencen a (re)néixer de la placenta tan bon punt s’apaguen els llums. Aquest és el tret de sortida de “Reset”, una obra que parla d’uns companys de pis disposats a saltar al buit per aconseguir reconstruir la seva vida i que estarà en cartellera fins al 2 d’octubre. 

L’Anna ha dedicat tota la seva vida al seu marit i als seus fills, l’Eneko acaba d’endinsar-se en la dansa inclusiva, i la Cloe ha decidit fer el trànsit de gènere: tres vides que es troben en un mateix espai, una botiga convertida en un pis compartit. “Reset” és la demostració que la teva llar no es troba en un lloc, sinó en la gent que t’acompanya. 

El text que ha escrit Laura Giberga és preciós. Cada frase pronunciada pels personatges es converteix en una cita digna de ser emmarcada o, com a mínim, recordada. El guió cobra vida amb l’esplèndida interpretació de Blanca Pàmpols, Vidda Priego i Iñigo Martínez Sagastizábal. 

Cada un dels actors es posa a la pell del seu personatge per a mostrar-nos la seva cara més vulnerable, aconseguint que ens convertim en espectadors a través d’un espiell. En especial destaca el treball de Pàmpols, que encarna a la perfecció la muntanya russa d’emocions que suposa estar passant per un dol: del dolor, a la ràbia, fins a l’eufòria absoluta. 

Un altre dels aspectes a ressaltar és el disseny de llums de Marina Mora. Els colors escollits són suficients per a fer-nos endinsar de ple, no només en l’espai on transcorren els fets, sinó també en les sensacions que experimenten els protagonistes. Les llums vermelles de l’inici són un clar exemple: ens transporten a la bossa amniòtica on comença a gestar-se aquest desig de començar una nova vida.

El disseny de llums es complementa amb l’escenografia, a càrrec de Xavier Mateo i, de nou, Mora: com la trama de l’obra, és simple, però eficaç. I la música escollida és la cirereta del pastís, sobretot amb aquest Sigo bailándolo que es converteix en l’himne de les noves oportunitats.


Fitxa artística

Companyia: Cia Ella.

Autoria i direcció: Laura Giberga.

Ajudantia de direcció: Manel Romeu i Sara Quiñonero.

Interpretació: Blanca Pàmpols, Vidda Priego i Iñigo Martínez Sagastizábal. 

Disseny de llums: Marina Mora. 

Escenografia: Marina Mora i Xavier Mateo.

Moviment: Jordi Cortés.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —