Johnson & Johnson retarda la distribució de la vacuna Janssen a Europa mentre s'estudien les trombosis estranyes als EUA
Per EFE , ACN i Redacció
Publicat el 13 d’abril 2021

Johnson & Johnson ha anunciat que retarda la distribució de la vacuna de Janssen a Europa "de forma proactiva" mentre s'estudien els casos de trombosi estranya als Estats Units. Preguntada per la decisió de l'agència de Salut dels Estats Units de recomanar la suspensió de la vacuna produïda per Johnson & Johnson per sis casos "greus" de trombosis estranyes, l'Agència Europea del Medicament ha reiterat que ho està investigant i que "comunicarà els resultats de l'avaluació" un cop arribi a una conclusió.

Per ara, "no té clar" que existeixi un vincle i no ha considerat necessari desaconsellar-ne l'ús mentre estudia els casos. La UE just havia de començar aquesta setmana a administrar la vacuna Janssen.  "Les opinions científiques de l'EMA proporcionen als estats membres la informació necessària per prendre decisions sobre l'ús de les vacunes", recorda un portaveu de l'EMA.

Tanmateix, l'EMA no ha concretat quan podria donar la seva opinió sobre els casos detectats. En el cas de la vacuna d'AstraZeneca, el regulador de la UE va trigar unes 3 setmanes a investigar els casos fins a determinar que els més estranys podien ser un efecte secundari "infreqüent" de la vacuna.

Els EUA, a punt de frenar la vacunació amb Janssen per 6 casos de coàguls

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units (CDC) i l'Administració de Drogues i Aliments (FDA) han recomanat que se suspengui l'ús de la vacuna de Janssen, filial de la multinacional estatunidenca Johnson & Johnson, després d'haver registrat sis casos d'una mena de coàgul sanguini "rar i greu", segons ha comunicat la mateixa agència nord-americana.

L'anunci de la FDA i els CDC significa que tots els canals de salut federals (llocs de vacunació massiva, centres de salut comunitaris i similars) que administraven anteriorment la vacuna de Johnson & Johnson hauran de detenir el procés de moment, segons informa a la cadena CNN un funcionari federal de salut.

Les agències recomanen que els estats facin el mateix, però dependrà de cadascun d'ells prendre aquesta decisió. La pausa en l'administració de la vacuna s'ha produït després de detectar-se un tipus de coàguls en sang que no figura a la llista de possibles efectes secundaris adversos que formaven part de l'autorització d'ús d'emergència per a J&J per als Estats Units, asseguren mitjans locals.

Els sis casos registrats són dones amb edats entre els 18 i els 48 anys, i els seus símptomes es van produir entre sis i tretze dies després de la vacunació. Als Estats Units, un dels països amb majors nivells de vacunació contra la Covid-19 del món, a més de la vacuna de J&J s'administren els sèrums creats per Pfizer i Moderna. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —