-
Per ACN
Publicat el 18 de setembre 2023

La revista 'L'Avenç' tornarà a publicar-se després de cinc mesos d'absència amb un nou número, el 501, que sortirà el mes d'octubre. Els impulsors del nou projecte, que ara serà dirigit per l'escriptora i traductora Simona Škrabec, afirmen que la publicació manté l'orientació i la periodicitat mensual, i que "és possible" gràcies a la "complicitat" de diversos actors, principalment l'aportació econòmica "decisiva" d'un particular i el suport de la Generalitat. Škrabec encapçala el nou Consell de Redacció del qual també formen part el periodista David Fernández, l'escriptor Julià Guillamon, l'escriptora Cristina Masanés, l'escriptor Jordi Puntí i la periodista i fotògrafa Ana Sánchez. Carla Riera exercirà de cap de redacció.

Amb la designació d'Škrabec la revista 'L'Avenç' tindrà per primera vegada, en els 46 anys d'història de la publicació, una dona com a directora. El número 501 de la revista fundada el 1977 presenta capçalera renovada i nou disseny de portada. S'hi mantindran moltes de les seccions i col·laboradors habituals i se n'hi aniran incorporant de nous.

D'altra banda, 'L'Avenç' continuarà publicant, quatre cops l'any, el suplement 'Plecs d'Història Local', amb el suport de l'Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana. Amb periodicitat anual també publicarà el butlletí del MUHBA. Museu d'Història de Barcelona, així com la revista de llengua i literatura 'Els Marges'. A més, continua la publicació de llibres en les sèries Literatures, Assaig i L'Accent.

Cal recordar que el març passat s'anunciava la publicació de l'últim número de la revista, el 500, tant en format paper com en digital. El tiratge, molt més nombrós de l'usual, va ser de 6.000 exemplars. En aquell moment, però, ja s'explicava que amb l'anunci de la interrupció de la publicació s'havien iniciat converses amb representants de les administracions públiques i la societat civil per valorar la continuïtat en el futur, opció que finalment s'ha pogut materialitzar cinc mesos després del darrer número. Durant aquest impàs 'L'Avenç' ha mantingut una pàgina web renovada i ha continuat publicant llibres de literatura i assaig.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —