-
Per ACN
Publicat el 15 de novembre 2023

El comissari de Justícia, Didier Reynders, ha afirmat aquest dimecres que els serveis de l'executiu comunitari estan encara "analitzant" la llei d'amnistia, per la qual cosa ha evitat pronunciar-se fins que els serveis no emetin una opinió legal sobre el text. A l'arribada a la reunió de ministres d'Afers Europeus, Reynders ha insistit que la carta dirigida a l'executiu espanyol no era per expressar "cap preocupació" per part de la Comissió Europea, sinó per demanar el text de la llei d'amnistia. "La petició era només per rebre el text", ha insistit el comissari, que ha confiat poder-se trobar amb el govern espanyol "tan aviat com sigui possible" un cop els serveis jurídics de la Comissió Europea analitzin el text.

Reynders ha insistit que fa 24 hores que la Comissió Europea ha rebut el projecte de llei d'amnistia, per la qual cosa els serveis jurídics encara no han pogut concloure l'avaluació. L'objectiu de la trobada amb el govern espanyol —a petició de Madrid— serà per "analitzar la situació", ha afirmat Reynders. "Tindré l'oportunitat de trobar-me amb el govern espanyol per analitzar la situació en els pròxims dies, però de moment estem analitzant el text", ha subratllat el comissari.

La Comissió Europea va enviar al govern espanyol una carta per demanar informació "detallada" sobre la llei d'amnistia. L'executiu espanyol va fer arribar a Brussel·les el projecte de llei d'amnistia aquest dimarts, un cop registrada al Congrés.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —