Rovira
Per ACN
Publicat el 19 d’agost 2023

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha demanat que hi hagi "coordinació" entre el seu partit i Junts davant de la negociació amb el PSOE per a la investidura del pròxim president del govern espanyol. Entrevistada pel diari 'Ara', Rovira ha plantejat que "si cadascú negocia per la seva banda, el PSOE és qui té tota la informació i la posició de cada actor i, per tant, són ells els que acaben decidint". "Li donem una posició de força molt gran al PSOE", ha insistit.

Per a la dirigent republicana, aquesta negociació no vol dir que els dos partits independentistes hagin de "negociar junts", sinó que s'intenti evitar la situació viscuda aquesta setmana, en què els socialistes han pactat per separat amb ERC i Junts els suports a la nova presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol. "Junts ha de decidir si entra en la via de la negociació i, si ho fa, el que nosaltres li demanem és coordinació en defensa de Catalunya", ha afirmat Rovira.

Ha explicat que l'ús del català a les institucions europees i a la cambra baixa espanyola "qui el posa a l'agenda és el PSOE" perquè "ells redueixen el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat a la llengua", ha assegurat. Segons ERC, es va parlar de llengua "si a canvi s'acceptava l'agenda antirepressiva". És per això que ha considerat que una llei d'amnistia "conceptualment hauria de ser un punt final del conflicte polític" amb l'estat espanyol.

"Hi pot haver una llei d’amnistia de punt final, una llei que posi fi a tota la repressió lligada l'octubre del 2017, perquè això ens doni garanties per poder negociar en termes d'igualtat amb l'Estat. I d'això se'n pot dir llei d’amnistia o llei de repressió zero o el que sigui", ha valorat. Aquesta llei, ha dit, hauria de contemplar "amnistiar totes les parts que han alimentat aquest conflicte" per assolir "la desjudicialització definitiva de l'octubre del 2017".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —