Presentació de l'acte
Publicat el 02 d’octubre 2021

Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge el festival Tast a La Rambla. Arriba la setena edició d'un dels esdeveniments gastronòmics més esperats de la capital catalana després que se suspengués el 2020. El festival, organitzat per l'associació Amics de la Rambla i el grup GSR, reuneix 26 dels millors bars, restaurants i pastisseries de la ciutat a la Rambla de Santa Mònica amb degustacions a un preu inferior als 5 euros, a més d'oferir xerrades i tallers gratuïts. L'horari és des de les 12 hores del matí fins a les 00 hores tant divendres com dissabte, mentre que diumenge es clausura a les 22.

En aquesta ocasió, les paradetes s'ubiquen dins un recinte precintat des de la part baixa de la Rambla i fins a l'estàtua de Colom. L'aforament màxim és de 2.000 persones, s'ha reduït el nombre d'establiments participants -que sempre s'acostava a la quarantena- i s'han habilitat set espais per provar els diferents plats. 

Aquest matí ha tingut lloc l'acte inaugural amb la participació dels organitzadors Fermín Villar, president d'Amics de La Rambla, i Roser Torras, directora del grup GSR, a més de Jordi Rabassa, regidor del Districte de Ciutat de Vella, i d'Ángel Vázquez, conseller de promoció econòmica i turisme de Lanzarote, ja que Saborea Lanzarote és el territori convidat aquest any.

Els responsables de l'esdeveniment agraïen la col·laboració pública i privada, manifestant que La Rambla demostra que "quan hi ha alguna cosa que s'ho val, la gent de Barcelona la vol trepitjar"; una oportunitat per "redescobrir moltes perles". Per la seva banda, Ángel Vázquez explicava els perquès de la participació de Lanzarote: "Estem apostant per producte local. Ens sentim identificats amb el que venim a oferir amb l'objectiu de gaudir d'una gastronomia diferent".

Alhora, el conseller de l'illa canària creava expectació amb un pla de futur: "Estem treballant en un projecte de gastronomia volcànica, a veure si som capaços d'esbrinar si els productes cultivats a terres volcàniques tenen característiques genètiques diferents". En darrer lloc, el regidor Rabassa concloïa es tracta "d'un exemple d'allò que ens agrada de Les Rambles, on tothom hi vol passejar, i la virtut actual és la d'ajuntar allò local, allò proper, amb allò sostenible".

 

Quatre temàtiques 

En aquesta edició, la proposta de degustació es divideix en quatre àrees: Cuina d'Autor, Pastisseria, Tapes i Platets i Cuina Tradicional. Els xefs coincideixen que aquest festival és una bona ocasió per donar a conèixer les seves noves creacions tant a locals com a turistes, així com per tenir l'oportunitat de promocionar els seus productes i poder assolir nous reptes culinaris de cara al futur. "Després de tot el que ha patit la restauració és una manera de celebrar la seva tornada", deien des de Ca la Nuri.

Saborea Lanzarote, per la seva banda, dona a conèixer els productes típics de l'illa, destacant els seus vins. Ana de León, gerent de Bodegas Los Bermejo, reconeixia l'oportunitat d'apropar el producte a Barcelona. "No hi ha riquesa orgànica després d'una erupció. S'han de crear vinyes des de zero", comentava respecte a la situació a La Palma.

Altres activitats

Les degustacions es complementen amb activitats didàctiques com ponències, degustacions, o també actuacions musicals. Aquest cop s'agrupen a l'Aula del Tast i continuen sent gratuïtes. 


 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —