[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per ACN
Publicat el 26 de gener 2021

La Sala Atrium va obrir les portes el 26 de gener del 2011. Per celebrar aquests deu anys, la sala revisitarà i tornarà a portar a escena una producció pròpia que inclou també tecnologia: Júlia, a partir de La senyoreta Júlia de Strindberg, amb dramatúrgia i direcció de Raimon Molins i la interpretació d'Anna Roy (Cristina), Jordi Llordella (Jean), Patrícia Mendoza (Júlia). El muntatge es podrà veure des d'aquest dimarts fins al 28 de febrer. Raimon Molins, també director artístic de la Sala Atrium, ha explicat aquest dilluns que amb aquest espectacle arrenquen una nova etapa de la sala, centrada en les eines digitals i en reflexionar com afecta a les arts en viu, i que s'anomenarà Escena Digital.

Molins ha fet balanç dels deu anys i ha dit que els objectius que es van plantejar quan van tirar endavant la sala s'han "complert plenament": obrir una aventura artística i personal que consistia en tenir un espai, en el qual "créixer, madurar i posar-se en risc. Mirant enrere, veiem que ens hem fet grans amb la sala i després dels 10 anys ens plantegem on volem anar". En aquest sentit, ha indicat que és un moment de celebració i de crisi "en el bon sentit de la paraula".

El gran objectiu, ha assenyalat, que s'ha marcat Atrium a partir d'ara és endinsar-se en les eines digitals i reflexionar en com intervenen aquestes eines en l'expressió artística i les arts en viu, i què generen quan entren en contacte amb l'actor. "Les eines digitals canvien la tècnica d'interpretació, la manera de concebre l'espai, de treballar amb la llum, de relacionar-nos amb l'espectador i tenim davant un projecte enorme", ha assegurat.

Sobre Júlia, el clàssic de Strindberg
En aquest context hi juga un paper important Júlia, un espectacle en el qual s'hi inclou ja la tecnologia i imatges audiovisuals que es rodaven en directe.


Molins ha assenyalat que a l'obra parlen dels temes socials que els hi interessen. Júlia segueix "sent terriblement contemporània" com a obra i l'han adaptada a aquesta contemporaneïtat. El muntatge, ha dit, té a veure amb les relacions de poder, les relacions home-dona i nous gèneres, perquè la Júlia ha estat educada com un home, però ell vol la llibertat de ser el que vulgui".

Júlia es va estrenar fa quatre anys com a part de la trilogia de la imperfecció, juntament amb Nora (Casa de nines) i Nina (La gavina). La protagonista de l'espectacle, la Júlia, és una noia de classe benestan,t a qui li agrada flirtejar amb allò prohibit i durant la nit de Sant Joan ha decidit barrejar-se amb la diferència amb el poble. El company triat per a aquesta aventura aquesta nit serà el Jean, un seductor, intel·ligent i ambiciós manipulador.

Molins explica que durant aquests 10 anys han tingut seguretat, independència i autonomia, i que això en la seva feina és "un petit gran somni". A nivell econòmic, ha admès que han passat per moments molt durs i aquest ho és molt, ha assegurat. Ha explicat que tenien una producció que l'han pagada completament i no la van poder portar a escena. "Una sala com aquesta no es pot aguantar molt de temps així, al 50%" del seu aforament, ha confessat Molins.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —