[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per ACN
Publicat el 17 de febrer 2021

El Departament de Salut sospita que la variant brasilera de la Covid-19 ja ha arribat a Catalunya. El Banc de Sang i Teixits va comunicar ahir que ha detectat una seqüenciació parcial de dos casos de variant brasilera, corresponent a un grup d’amics i familiars de sis persones. De moment les mostres no estan 100% seqüenciades, però la part analitzada fins ara té totes les mutacions.

El cap de setmana es podria confirmar, però els microbiòlegs n’estan completament convençuts. A més, també s’han detectat un cas de variant sud-africana, i un segon, relacionat amb el primer que quasi segur que també és d’aquesta soca.

Salut calcula que abans de mitjans març la variant britànica serà majoritària

D'altra banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat que el 32% dels casos de coronavirus a Catalunya són de la variant britànica. Argimon ha detallat que es calculava que cap a mitjans del mes de març aquest tipus de variant ja seria majoritària i ha dit que probablement les previsions s'avancin i acabi sent predominant abans d'aquesta data.

A més, ha apuntat que la variant britànica està tenint especial incidència a Osona, on representa el 78% de casos. D'altra banda, ha alertat que la corba de contagis s'està aplanant a un ritme més lent del previst tot i no haver-hi hagut una relaxació de mesures substancial. "No és una bona notícia", ha advertit, i ha afegit que podria tenir relació amb la incidència de les noves variants.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —