Carmen Cabezas
Per EFE
Publicat el 15 de setembre 2021

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha afirmat aquest dijous que la sentència del Tribunal Suprem sobre el certificat Covid a Galícia obliga a explorar la possible implementació d'aquest mecanisme en l'accés a locals d'oci.

El Tribunal Suprem ha autoritzat l'obligació d'exhibir el passaport Covid en establiments d'oci i restauració de Galícia. La mesura la va acordar la Xunta el passat mes d'agost per a zones d'alta incidència, però no va ser avalada pel Tribunal Superior de Justícia de la comunitat.

Catalunya no s'havia plantejat l'ús d'aquest certificat per entrar a locals -els de oci nocturn segueixen tancats- després d'observar els problemes que havien enfrontant comunitats com Galícia, que sí que van voler implementar-ho i es van trobar amb el rebuig del tribunal superior de la comunitat.

Però la sentència del Suprem crea doctrina i canvia el panorama i, segons ha destacat aquest dimecres Cabezas, "obre la porta" per explorar-ho "atentament", doncs creu que tenen "l'obligació d'estudiar totes les opcions, i aquesta també".

En una roda de premsa telemàtica, la secretària de Salut Pública de la Generalitat ha recordat en tot cas que, en aquests moments, encara no hi ha "cap concreció" sobre aquest assumpte a Catalunya i que tampoc s'ha abordat amb la resta comunitats després de la sentència del Suprem. La interterritorial està prevista per dimecres al vespre.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —