Salut xifra en 69.129 les dosis caducades i ho atribueix a la dificultat d'ajustar l'oferta a la vacunació sense cita
Per ACN
Publicat el 22 de setembre 2021

El Departament de Salut ha xifrat en 69.129 les dosis de vacuna de la Covid-19 caducades en les últimes setmanes a Catalunya. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha indicat que aquesta xifra correspon a 9.103 vials i significa un 0,6% del total de dosis administrades. Cabezas ha justificat que s'hagin caducat aquestes dosis a la dificultat d'ajustar "l'oferta i la demanda" quan la vacunació és sense cita prèvia, estratègia que van obrir a l'agost per facilitar al màxim la inoculació, i per garantir que si una persona acudia a un centre, rebés el vaccí. "Hem assegurat no perdre un braç, una persona, per vacunar", ha afirmat. En la vacunació en deu campus universitaris el setembre, s'han administrat 1.297 dosis.

A banda, Salut preveu vacunar amb una tercera dosi les persones més grans que no visquin en residències en les properes setmanes. Cabezas ha indicat que aquest és un tema que s'està discutint a la Ponència de Vacunes i ha afirmat que administrar la dosi addicional en els majors de 90 anys "segurament serà una actuació de les properes setmanes". A partir d'aquí, s'aniria baixant a les següents franges de gent gran. El doctor Julià Blanco, investigador de l'IrsiCaixa al Campus Can Ruti i que ha acompanyat Cabezas en la roda de premsa, ha dit que el "següent pas" de la tercera dosi serà administar-la en els majors de 65, si bé ha deixat clar que hi ha consens científic que no és necessària en la població general.

La setmana passada es va començar a vacunar amb la tercera dosi les persones que viuen en residències. Abans, s'havia aprovat administrar-la en les persones greument immunodeprimides.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —