Salvini
Per EFE
Publicat el 17 d’abril 2021

El líder de la ultradretana Lliga, l'exministre italià de l'Interior Matteo Salvini, serà jutjat a Itàlia per un suposat delicte de segrest de persones en el cas Open Arms, per deixar bloquejats al mar durant més de 20 dies uns 150 migrants rescatats per aquesta organització l'agost de 2019.

Així ho ha decidit avui un jutge del Tribunal de Palerm (Sicília), després que la Fiscalia demanés processar-ho i la defensa de Salvini al·legués que la decisió va ser presa per tot el Govern i no sols per l'ex-titular d'Interior. El judici se celebrarà a partir del 15 de setembre, segons han informat els mitjans locals.

L'odissea d'aquestes persones va concloure en la nit del 20 d'agost de 2019, quan la Fiscalia va permetre el desembarcament a Lampedusa dels 83 immigrants que quedaven a bord, perquè molts havien estat evacuats abans i fins i tot s'havien tirat a l'aigua per a arribar nadant a la costa. "M'enjudicien per això, per haver defensat al meu país? Vaig amb el cap ben alt, també en el vostre nom. Primer Itàlia. Sempre", ha escrit Salvini en un missatge en les xarxes socials.

Per part seva, Open Arms ha celebrat a les xarxes socials la decisió: "Feliços per totes les persones que rescatem durant la missió 65 i en tots aquests anys. La veritat del Mediterrani és una, estem en la mar per a explicar-la".El fundador d'Open Arms, Òscar Camps, ha assenyalat en un missatge que violar "un dret fonamental com el de la protecció dels éssers humans en la mar per a fer propaganda política és vergonyós".

"És important que avancem, és absurd que en el segle XXI s'hagi acceptat qüestionar la protecció de la vida i la dignitat de les persones. Que el judici sigui una oportunitat per a jutjar un fragment de la història europea i per a tornar a prioritzar els principis democràtics en els quals es basen les nostres constitucions", ha afegit.

La fiscalia demanava processar l'ex-número dos del govern italià

El passat 20 de març, la Fiscalia de Palerm havia demanat processar Salvini, durant la segona vista de l'audiència preliminar del procés, i havia afirmat que "no es va tractar en absolut d'un acte polític sinó d'un acte administratiu" del Ministeri de l'Interior.

Avui, l'advocada de Salvini, Giulia Bongiorno, ha exposat durant quatre hores els arguments per demanar que no se celebrés el judici, i ha justificat que la decisió de no permetre a aquestes persones desembarcar a Itàlia va ser adoptada per tot el Govern, de manera conjunta.

Per això, ha demanat al tribunal sicilià que no procedís a judici per la indiscutibilitat del fet o perquè el fet no existeix. "Jutge, no deixi que la sentència substitueixi les urnes", ha conclòs Bongiorno, segons els mitjans locals.

Salvini també té obert a la ciutat siciliana de Catània un altre procés similar, en aquest cas per bloquejar un vaixell militar amb 131 immigrants a bord el juliol del 2019, però el passat 10 d'abril la Fiscalia va demanar que s'arxivi la causa.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —