Miquel Samper
Per ACN
Publicat el 18 de febrer 2021

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha demanat aquest dijous que el Parlament faci una revisió "urgent" del model d'ordre públic de Catalunya. Sàmper, que s'ha ofert a respondre les preguntes que calguin en el marc de la Diputació Permanent, ha reconegut que "no es pot permetre ni tornar a passar” que una manifestació del segle XXI acabi amb una persona perdent un ull.

El conseller ha opinat que és en el marc del Parlament on s'ha de fer el debat sobre el model que convé a Catalunya i ho ha situat en la propera legislatura. En aquest sentit, ha recordat que ja es va fer en el cas de les pilotes de goma. De cara a la manifestació convocada aquest dijous al vespre, ha demanat que s'exerciti de forma pacífica.

Sàmper ha explicat que fa més de tres mesos que els Mossos treballen en la revisió del model d’ordre públic i ara, arran de la pèrdua d’un ull per una jove manifestant, s’ha obert una investigació “rigorosa, garantista i transparent”.

Per últim, el conseller ha tornat a mostrar-se contrari a l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasel, ja que considera que el Tribunal Europeu de Drets Humans no considera delictius aquests fets, que el codi penal espanyol recull en uns articles “caducs, rancis i contraris a la democràcia moderna”. Aquesta investigació no qüestiona ningú, ha dit però "el model és millorable". "Sé que els Mossos vetllen per aquesta millora, i si detectem que l’ús del foam és millorable, no passa res per estudiar-ho, no és cap atac corporativista". 

Així, ha posat d’exemple altres països que també han tingut problemes amb certes eines antidisturbis, com el gas pebre a França, els cavalls al Regne Unit, o l’aigua a pressió. En tot cas, ha tornat a mostrar la seva solidaritat cap als agents atacats aquests dies, sobretot els de la comissaria de Vic.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— Hi té a veure —
— El més vist —