El diputat del PSOE Óscar Puente, durant la intervenció dels socialistes al debat d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo
El diputat del PSOE Óscar Puente, durant la intervenció dels socialistes al debat d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo
El diputat del PSOE Óscar Puente, durant la intervenció dels socialistes al debat d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo
Per ACN
Publicat el 26 de setembre 2023

El PSOE ha decidit relegar en el diputat Óscar Puente, exalcalde de Valladolid i exportaveu del PSOE al Congrés, la seva intervenció al debat d'investidura del líder del PP Alberto Núñez Feijóo.

Els socialistes havien mantingut la incògnita sobre qui prendria la paraula en el seu torn, sense aclarir si ho faria el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, o un altre diputat, com ara el portaveu del PSOE al Congrés Patxi López. A l'inici de les rèpliques dels grups de la tarda, els socialistes han pres la paraula amb la intervenció d'Oscar Puente.

Segons han explicat fonts del PSOE, els socialistes han decidit escollir Puente per intervenir en la rèplica a Feijóo perquè consideren que "és una forma de posar davant del mirall totes les contraccions del líder del PP".

Puente va guanyar les eleccions municipals del maig a Valladolid, però un pacte entre els populars i Vox li van impedir revalidar l'alcaldia. Per això, des del PSOE consideren que, "de guanyador a guanyador", la intervenció de Puente fa que "el castell de cartes de l'argumentació del PP caigui sense remei".

Les mateixes fonts indiquen que Sánchez intervindrà davant del Congrés "en el seu moment", que situen quan arribi el moment del seu debat d'investidura.

Intent "patètic" de trencar el PSOE

El diputat del PSOE ha acusat Feijóo d'haver convertit el tràmit de la investidura en una "farsa" precedida per una manifestació "per oposar-se a la investidura d'un altre candidat". Una "desqualificació" a la proposta de Felip VI que demostra que el PP "no honora ni respecta els símbols de la nació", sinó que els utilitza "com a arma llancívola d'enfrontament".

En aquest sentit, Puente ha preguntat al PP "com s'atreveix" a demanar l'abstenció del PSOE. "Vostès han buscat de manera desesperada i a vegades patètica canviar els designis dels ciutadans a les urnes", ha dit Puente, que ha advertit Feijóo que ja pot "perdre qualsevol esperança de trencar el PSOE".

Ha advertit el PP que "no perdi el temps" buscant "dissidents i desertors" del PSOE, perquè "cap és representatiu del PSOE" que "fa anys que es va blindar de qualsevol ingerència externa", perquè "ja no és dels seus dirigents, sinó dels seus militants", i per tant "del poble".

Puente ha recordat a Feijóo que el principal problema del PP no és el 'sanchisme', sinó que "l'arrel dels problemes està a les entranyes del PP, un sistema tan degradat que ha estat parasitat per l'extrema dreta d'aquest país". Un sistema basat en la "comptabilitat il·legal i la corrupció institucional".

"El PSOE ha arribat al zenit del seu desprestigi

Núñez Feijóo ha carregat contra Sánchez per haver delegat en Puente la rèplica al discurs d'investidura del popular. "Em demanava sis debats durant la campanya electoral i ara no és capaç de fer el segon?", ha dit Feijóo després de la intervenció de Puente, que segons Feijóo, ha estat més pròpia del "club de la comèdia" que d'un debat parlamentari.

El líder del PP ha opinat que la intervenció de Puente "no mereix ser resposta", però ha justificat fer-ho perquè "malgrat els menysteniments i la supèrbia" de Sánchez, "es deu als espanyols".

"El PSOE ha arribat al zenit del seu desprestigi com a partit històric de la democràcia espanyol", ha afirmat Feijóo, que ha considerat "lamentable" l'actitud de Sánchez que implica el "deteriorament de les institucions". "És el primer president en funcions que no fa el debat d'investidura d'un candidat alternatiu", ha retret a Sánchez.

Els 137 diputats del PP s'han posat drets per donar suport a la resposta de Feijóo i han cridat "covard" a Sánchez. La presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha hagut de demanar silenci diverses vegades i ha avisat que "no acceptarà cap insult al president del govern en funcions".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —