Pedro Sánchez
Per Redacció
Publicat el 16 de maig 2020

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que demanarà una autorització al Congrés per a una nova i "última pròrroga" de l'estat d'alarma, que no serà de quinze dies com fins ara sinó d'"aproximadament un mes", tot i que dependrà de l'evolució del virus. Segons el president de l'executiu espanyol, la nova moratòria es deu al fet que el confinament encara no s'ha consolidat, amb territoris encara en fase 0 com són Barcelona, l'àrea metropolitana i el Baix Montseny a Catalunya, la Comunitat de Madrid i diverses zones de Castella i Lleó.

Per aprovar aquesta nova mesura, PSOE i Unides Podem tornaran a necessitar el suport o bé d'ERC o bé de CS, a més del PNB i altres partits més minoritaris, en el ple que se celebrarà el dimecres que ve al Congrés dels Diputats. Per contra, l'executiu té els vots assegurats en contra del Partit Popular, Vox, Junts per Catalunya i la CUP.

D'altra banda, Sánchez també ha insistit que en les pròximes setmanes regirà la cogovernança i que les comunitats autònomes aniran recuperant la seva plena capacitat de decisió. En aquesta línia, ha anunciat que retirarà els poders especials als ministeris d'Interior, Defensa i Transports, tot i que els mantindrà per a Sanitat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —