Pedro Sánchez amb les campiones del món a la Moncloa aquest matí
Pedro Sánchez amb les campiones del món a la Moncloa aquest matí
Pedro Sánchez amb les campiones del món a la Moncloa aquest matí
Per ACN
Publicat el 22 d’agost 2023

El president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha considerat "inacceptable" que el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Manuel Rubiales, fes un petó a la boca a la jugadora de la selecció Jennifer Hermoso després de guanyar el mundial de futbol diumenge a Austràlia.

En una roda de premsa aquest dimarts, Sánchez ha afirmat que les disculpes de Rubiales "no són suficients i no són adequades" i que "ha de ser molt més clar i contundent" en demanar perdó a la futbolista i "aclarir" el seu comportament. "Al nostre país queda molt de camí per recórrer en matèria d'igualtat i de drets", ha lamentat.


Sánchez ha comparegut davant de la premsa després de reunir-se amb el rei Felip VI en el marc de la ronda de consultes que el monarca està fent com a pas previ a designar un candidat a ser investit president del govern espanyol. Abans de la trobada, ha rebut al Palau de La Moncloa les jugadores de la selecció espanyola femenina de futbol, el cos tècnic i també Rubiales.

Tot i la seva crítica al comportament masclista del dirigent de la RFEF, ha assenyalat que aquest organisme esportiu "no pertany a l'estructura del govern espanyol" sinó que Rubiales "és escollit i destituït pels seus associats".


 

Pressions a Hermoso i a la seva família

Segons publica 'Relevo', Luis Rubiales va pregar a Jenni Hermoso que sortís amb ell en un vídeo conjunt que volia gravar a l'aeroport de Doha, on feien escala, demanant disculpes i explicant el que havia succeit al lliurament de premis. D'acord amb aquesta publicació, Rubiales va apropar-se a la jugadora i va reconèixer-li que el seu lloc de treball estava en joc i necessitava el seu suport, però la futbolista s'hi va negar. Davant d'això, Rubiales va gravar sol el vídeo de disculpa.  

A banda, segons 'Relevo', les declaracions difoses per la RFEF diumenge a la tarda atribuïdes a Jenni Hermoso no pertanyen a la jugadora. En les suposades declaracions la jugadora deia que el petó a la boca de Rubiales havia estat un gest "natural de carinyo i agraïment". Tanmateix, la informació publicada assegura que les declaracions van ser escrites pel departament de Comunicació de la RFEF  i van ser difoses als mitjans de comunicació sense que ella s'hagués pronunciat en aquest sentit.  

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —