Hospital Sant Pau
Per EFE
Publicat el 11 d’agost 2023

L'hospital de Sant Pau de Barcelona ha iniciat el programa punter de cirurgia robòtica amb la incorporació del model més avançat del mercat del robot quirúrgic Da Vinci, i compta amb cinc equips encarregats del desenvolupament d'aquest projecte.

Els equips que desenvolupen el programa de cirurgia robòtica amb el robot quirúrgic són Cirurgia Hepatobiliar i Pancreàtica (HBP), Bariàtrica i Esofagogàstrica, Còlon i Recte, Ginecologia i Cirurgia Toràcica (CTO), segons ha informat aquest dimecres l'hospital en un comunicat.

Pel que fa al robot, es tracta del Da Vinci Xi, que ofereix una alta adaptabilitat i versatilitat a diferents especialitats, i que permet, entre d'altres coses, tenir una visió augmentada fins a 10 vegades, amb molt bona resolució i una visió en 3D superior a la tècnica laparoscòpica.

La cirurgia robòtica és el màxim exponent d'un desenvolupament tecnològic quirúrgic avançat i la seva incorporació suposa millorar la qualitat assistencial als usuaris, optimitzant els resultats de les intervencions quirúrgiques realitzades amb aquests equips, amb múltiples beneficis clínics per a pacients i cirurgians.

El subdirector assistencial del Procés Quirúrgic de Sant Pau, el doctor José Manuel Francos, ha assegurat que "la implementació del Programa de Cirurgia Robòtica ens situarà al més elevat estàndard d'excel·lència en relació amb la tecnologia mèdica i l'oferta de tractaments".

"L'objectiu prioritari és que aquest programa sigui de caràcter multidisciplinari i s'apliqui en diverses especialitats quirúrgiques", ha afegit.

La cirurgia robòtica té avantatges per al pacient, amb una cirurgia mínimament invasiva que moltes vegades suposa menys dolor postoperatori i una estada hospitalària més curta; i també per al professional.

Això és així perquè la capacitat de moviment dels braços robòtics del Da Vinci Xi comporta més facilitat per reproduir els que es farien en cirurgia oberta, especialment en l'àmbit de les sutures, tot combinat amb una millora ergonòmica i una visió molt superiors.

El projecte es va iniciar amb la formació dels equips implicats en centres de referència a finals del 2022.

Abans de finalitzar l'any anterior, ja s'havien reportat amb èxit els primers 15 casos dels diferents equips i, durant el primer semestre d'aquest 2023, ja s'han superat les 165 intervencions robòtiques al centre hospitalari.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —