El sector de l'oci nocturn critica la decisió del Govern
Per Redacció
Publicat el 21 de setembre 2021

El Govern permetrà la reobertura de l'oci nocturn només en espais exteriors i fins a les 3 de la matinada a partir d'aquest dijous. A aquest horari se li haurà de sumar mitja hora més per desallotjar els clients. Així ho ha aprovat el Procicat aquest dilluns. D'altra banda, la restauració podrà també allargar el seu horari fins a la 1 de la matinada, 30 minuts més del que pot obrir ara. La decisió es pren just a les portes de les festes de La Mercè.

Diverses veus havien demanat la reobertura de l'oci nocturn els últims dies, com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Unes reclamacions que s'afegeixen a les de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm). Joaquim Boades, secretari general de l'associació i també de Spain Nightlife, ha declarat al Diari de Barcelona que la mesura "arriba tard" però que almenys és "un primer pas, suficient per començar".

Més crític s'ha mostrat respecte a la notícia el Gremi de Restauració de Barcelona. En un comunicat publicat aquest dimarts, l'associació assegura que la mesura és "insuficient" i "arriba tard", encara que reconeix que "qualsevol avenç, per petit que sigui, és benvingut". Des del Gremi consideren que la decisió del Govern "no ha estat fruit d'un diàleg o una anàlisi compartida amb el sector" i destaca que "Catalunya continua sent la comunitat que manté durant més temps les restriccions".

Obertura dels espais interiors

Meritxell Masó, secretària general del Departament de Salut, va avançar ahir que, quan es permeti, es demanarà el certificat covid per accedir als locals. Això implicarà, tal com ha explicat Salut, tres possibilitats: haver passat la malaltia, disposar d'un test d'antígens negatiu o tenir la pauta de vacunació completa.

Per Boades, aquest serà el moment en què es produeixi "realment un canvi important". "Una vegada recuperem els horaris prepandèmia i tinguem uns aforaments d'un 70 o 80%, els locals seran més rendibles", afirma el secretari general de Fecasarm a Diari de Barcelona. A més, s'acceptaran les restriccions que s'imposin, com la possibilitat de demanar el certificat covid. "Nosaltres anem reclamant aquestes mesures des de fa temps. Volem garantir un espai segur i que no es criminalitzi l'oci nocturn", assegura Boades, qui també reclama que el sector no podria suportar "una altra passa enrere" i que ara "és el moment de començar a recuperar-se."

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —