Els sectors de l'arròs, la carn de bou i del sucre són alguns dels més afectats pels acords de lliure de comerç de la UE - Diari de Barcelona
![[#if caratula??]
[#if caratula?is_hash]
[#if caratula.alt??]
${caratula.alt}
[/#if]
[/#if]
[/#if]](
/documents/63916/1708837/parliament-5180841_1280.jpg/7cd6bfca-801f-774c-f33c-5389e68bf1cb?version=1.0&t=1611682561064&download=true
)
Els sectors de l'arròs, de la carn de bou, d'ovella i de pollastre, i del sucre són els més afectats pels acords de lliure comerç de la Unió Europea per l'augment de les importacions d'altres parts del món. Segons un estudi de la Comissió Europea sobre l'impacte dels acords de lliure comerç publicat aquest dimarts, la indústria làctia, del porcí, del blat i del vi són les que més se'n beneficien per l'augment de les exportacions.
Malgrat que alguns sector són més "sensibles" a aquests pactes, l'estudi de l'executiu europeu conclou que l'impacte dels 12 acords de lliure comerç analitzats és "en general positiu per al sector agrícola i alimentari perquè creixen més les exportacions que les importacions".
Los acuerdos comerciales #EUtrade tiene un impacto positivo en la economía europea y sectores agroalimentarios.
— Comisión Europea (@ComisionEuropea) January 26, 2021
Un nuevo estudio muestra que:
✅Ofrecen más oportunidades de exportación a los agricultores de la UE ??
✅Protegen del aumento de las importaciones.
↓ @Trade_EU
Segons l'informe, en el millor dels escenaris, els acords de lliure comerç fan créixer un 29% les exportacions —un 25% en un escenari "conservador"—, mentre que les importacions augmenten un 13% segons l'escenari "ambiciós" i un 10% en el "conservador".

