Lavrov
Per EFE
Publicat el 01 de desembre 2022

Rússia ha advertit avui que existeix un "enorme" risc que un conflicte amb armes convencionals entre potències atòmiques degeneri en una guerra nuclear. En cas d'una guerra amb mitjans convencionals entre potències nuclears "el risc que degeneri en una guerra nuclear és enorme", ha dit en roda de premsa el ministre d'afers exteriors rus, Serguei Lavrov.

Per això, ha afegit, Rússia no sols subscriu la inadmissibilitat d'una guerra nuclear, sinó també crida a impedir qualsevol conflicte armat entre països que posseeixen aquesta classe d'armament. Lavrov ha recordat que els presidents de Rússia, Vladímir Putin, i els Estats Units, Joe Biden, van signar al juny de 2021 una declaració sobre que no pot haver-hi vencedors en una guerra nuclear, document que més tard cinc potències nuclears van subscriure.

"Com ja he dit, nosaltres estem disposats a anar més enllà i dir no sols que no es pot desfermar una guerra nuclear, sinó que també és inadmissible qualsevol guerra entre potències nuclears", ha subratllat. El cap de la diplomàcia russa ha dit que Moscou observa amb preocupació la retòrica d'Occident, que acusa Rússia de preparar provocacions amb l'ús d'armes de destrucció massiva.

"Però Occident mateix, els Estats Units, Gran Bretanya o França fa tot per incrementar la seva participació pràcticament directa en la guerra que lliuren contra Rússia per mitjà dels ucraïnesos. És una tendència perillosa", ha emfatitzat.

Lavrov ha indicat que debatre amb els EUA sobre estabilitat estratègica sense tenir en compte la situació Ucraïna no és possible. "Per tots, crec, és absolutament clar que abordar l'estabilitat estratègica sense tenir en compte tot el que actualment ocorre a Ucraïna és impossible", ha recalcat.

Ha explicat que el Govern de Kíev s'ha posat com a objectiu "derrotar, si no destruir, a Rússia en el camp de batalla". "Com l'objectiu de derrotar a Rússia no pot tenir importància per a l'estabilitat estratègica?", s'ha demanat Lavrov, que recalca que Rússia és un dels actors clau en aquest àmbit.

El ministre ha indicat que no es pot separar el conflicte d'Ucraïna del debat sobre estabilitat estratègica. "Ens diuen (els estatunidencs): d'Ucraïna cal parlar amb els ucraïnesos, quan vulguin els ucraïnesos, i que nosaltres debatem sobre armament nuclear i estabilitat estratègica. Això és, almenys, ingenu", ha dit.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —