AmicsXSèries: Un estiu de somni (o quasi), proposicions indecents i policies poc ortodoxos - Diari de Barcelona

Amics x Sèries
Un estiu de somni (o quasi), proposicions indecents i policies poc ortodoxos
Descobreix les millors sèries per al cap de setmana del 5 al 7 de març
La primera setmana de març ha volat sense que a penes ens adonéssim i ha estat marcada per un temps més gris i nuvolós del que molts ens hauríem imaginat. Però no hem de desanimar-nos, tenim la primavera a tocar! Mentrestant i, per si de cas, el temps no acompanya, us recomanem cinc sèries que no us defraudaran.
La conspiranoica: Los favoritos de Midas (2020, 1 temporada a Netflix)
L’empresari, Víctor Genovés (Luis Tosar), rep una nota signada pels “favoritos de Midas” on li demanen una gran quantitat de diners i l'amenacen dient que, si no paga, aniran assassinant persones anònimes a l’atzar, que ni ells ni l’empresari coneixen. Al principi, Genovés no es pren el xantatge seriosament i creu que la primera mort ha pogut ser una casualitat, però les morts no es detenen i es veurà obligat a prendre una decisió.
El millor: la trama és molt suggerent i fa que ens enganxem des del principi per entendre què està passant.
El pitjor: la sèrie peca de voler tractar massa temes, com la corrupció, la llibertat de premsa o la bretxa entre les elits i les classes populars, sense profunditzar prou en cap d’ells.
La mamarratxa: Los hombres de Paco (2005-2010, 9 temporades a Atresplayer)
El personatge principal d’aquesta sèrie, com bé indica el seu nom, és l’inspector de policia Paco Miranda (Paco Tous), que amb dos dels seus companys, el Lucas (Hugo Silva) i el Mariano (Pepón Nieto), són traslladats a la comissaria del barri madrileny (fictici) de San Antonio. El trio de policies té una manera molt poc ortodoxa d’afrontar els casos i això fa que, a vegades, el comissari, el senyor Lorenzo, cap i sogre de Paco, es desesperi amb ells. A banda de la seva vida "professional", també coneixerem la part més íntima i tendre de la vida del Paco, el Lucas i el Mariano.
El millor: el riure està assegurat, especialment a les primeres temporades. A més, Atresmedia ha confirmat que ja s’està gravant l'spin off i tenim moltíssimes ganes que s’estreni!
El pitjor: la sèrie es va allargar molt en el temps fins que va arribar un moment que es va tornar massa melodramàtica fins al punt d’assassinar alguns dels personatges més icònics. Tampoc ens va agradar gaire la temporada 66.6, quan van intentar convertir la sèrie en un thriller ple de ritus satànics i coses rares.
El precoç: Servant (2019, 1 temporada a Apple TV)
Servant és un thriller psicològic amb tocs de terror que gira entorn del trauma que viu la senyora Turner, qui va perdre el seu fill poques setmanes després que naixés. Per no desestabilitzar-se emocionalment, ella segueix cuidant un nadó (un bebè reborn), que ella creu que és el seu fill viu. Tant és així que contracta una mainadera perquè es cuidi d'ell quan ella i el seu marit no poden. La sèrie segueix l'angoixant farsa en què viu la protagonista i ens endinsa en el misteri i el terror que es desenvolupa al voltant de la mainadera i d'uns fets paranormals.
El millor: trama molt sorprenent amb girs totalment inesperats.
El pitjor: els capítols són tan curts que no tens temps per assimilar tots els canvis.
La intensita: A tres metros sobre el cielo: la serie (2020, 1 temporada a Netflix)
No us enganyeu. Que la sèrie es digui A tres metros sobre el cielo no la converteix en una seqüela de la pel·lícula que protagonitzen Mario Casas i María Valverde. A tres metros sobre el cielo: la serie s'inspira en el llibre de Federico Moccia que tots ja coneixem. Arriba l'estiu en una regió italiana i un grup d'amics es disposa a viure el millor estiu de les seves vides. Summer, que odia l'estiu, coneix Alessandro en una festa i la seva tempestuosa relació comença. Ens endinsem en un estiu al més pur estil italià: les seves platges, la seva música, els seus hotels i, fins i tot, passem pel Coliseu a Roma. Genial per poder recordar què és això de viure despreocupadament i, sobretot, amb festes i sense mascaretes.
El millor: L'adaptació compta amb una pluralitat i diversitat racial que reflecteix molt millor la nostra societat actual, així com les orientacions sexuals de joves i grans.
El pitjor: Qui l'hagi vist pensant en el llibre o el primer film, es pot emportar una decepció: les úniques similituds que es mantenen són l'amor impossible dels dos protagonistes i la passió per les motos i les carreres de l'Alessandro.
L'emo-existencialista: Dilema (2019, 1 temporada a Netflix)
René Zellweger, més coneguda per El diario de Bridget Jones, és la peça clau de Dilema, una sèrie de misteri, jocs morbosos i propostes indecents. Zellweger interpreta una dona milionària i bastant malvada que vol "ajudar" econòmicament un matrimoni humil de San Francisco. Els dos joves acabats de casar decideixen acceptar-la, però, a canvi, ella els farà una proposta: el marit ha de passar una nit amb ella. Tot el que ocorri durant la nit, ell no ho podrà explicar a la seva esposa de cap manera. I això portarà problemes, desconfiança, etc. Els secrets en un matrimoni, siguin els que siguin, el poden fer perillar.
El millor: És interessant veure Zellweger en un paper tan diferent del que estem acostumats, el de Bridget Jones. Aquí és una rica empresària que mou els fils del món i els homes al seu gust.
El pitjor: Les interpretacions són bastant mediocres, però això no resta importància al fet que el thriller és digne de ser vist.

