[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per Redacció
Publicat el 23 de febrer 2021

Setena nit de protestes contra l’empresonament del raper Pablo Hasél, marcades per la presó provisional sense fiança decretada per a un dels detinguts en les protestes, veí de Sants. La manifestació a Barcelona ha començat a l'Arc de Triomf i no hi ha hagut incidents destacables fins a la cruïlla entre carrer Bailén i Gran Via, després d'haver transcorregut per diversos carrers del Gòtic. En aquest punt la policia ha actuat dispersant els manifestants fent ús de les furgonetes, generant algun moment de tensió però sense aldarulls com els de les darreres nits.

Manifestació sense incidents a Girona
Unes 200 persones s'han tornat a manifestar a Girona aquest dilluns a les set de la tarda contra l'empresonament de Pablo Hasél, a favor de la llibertat d'expressió, reclamant l'amnistia i exigint la dissolució de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra. La marxa ha començat a les set de la tarda a la plaça 1 d'Octubre i ha continuat per l'avinguda Jaume I, la rotonda de l'edifici dels jutjats i el Barri Vell. Ha acabat davant la delegació de la Generalitat, on un grup de manifestant ha enganxat cartells reclamant l'absolució de Marcel Vivet i pancartes on s'hi podia llegir 'Escac i mat'. "Seguirem al carrer", han llegit al final del manifest.

Durant la manifestació, han cridat proclames com "Llibertat detingudes", "Girona serà la tomba del feixisme", "No passaran", "No hi ha violència si no hi ha policia" o "Els Mosso també són forces d'ocupació". La marxa ha acabat sense incidents i hi ha hagut poca presència policial al llarg del recorregut. De fet, només hi ha hagut furgonetes dels antiavalots protegint edificis com la subdelegació de l'Estat i els jutjats de l'avinguda Ramon Folch.

Prop d'un centenar de persones cremen fotos dels Borbons a Tarragona
Prop d'un centenar de persones s'han concentrat a Tarragona per reclamar l'alliberament de Pablo Hasel. La concentració s'ha desenvolupat sense incidents i s'hi han cremat fotografies dels Borbons. El punt de trobada ha estat l'estàtua dels Despullats, al bell mig de la Rambla Nova, i s'han cridat proclames com "els Borbons als taurons". Els manifestants s'han emplaçat a reunir-se de nou aquest dimecres al mateix punt per fer una assemblea oberta i debatre sobre les accions a dur a terme en els propers dies.

En l'acte s'ha denunciat la "violència policial" i s'ha reclamat l'alliberament i la retirada dels càrrecs contra les persones que han estat detingudes en les jornades de protesta per l'empresonament de Hasel de la darrera setmana. Com ha estat habitual en els darrers dies s'ha reclamat l'alliberament del raper i s'ha mencionat el cas d'Elgio, un artista de Sabadell que també ha estat condemnat. Paral·lelament els concentrats han denunciat que hi ha "grups feixistes" que s'han infiltrat en les protestes i que han causat aldarulls de manera coordinada amb la policia. Després de la crema de fotografies la concentració s'ha desconvocat i a poc a poc els assistents han anat marxant.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —