[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per ACN
Publicat el 21 de febrer 2021

Els sindicats de Mossos d'Esquadra esperen que els partits polítics "deixin d'instrumentalitzar" el cos com una "pedra llancívola" per "desgastar el govern de torn", després de reunir-se amb el conseller d'interior, Miquel Sàmper, en una setmana en què les protestes per l'empresonament de Pablo Hasel han acabat amb desordres públics en diverses ciutats de Catalunya i l'actuació policial s'ha vist molt qüestionada.

"El cos de Mossos té la sensació que està sol davant d'uns fets que considerem gravíssims. Estem patint una extrema violència", ha afirmat Pere Garcia, portaveu de SAP-FEPOL en representació de tots els sindicats. També demanen les "eines necessàries" per a dispositius d'ordre públic amb "total garantia, tan física com jurídica".

 "Voluntat unànime de millora" i "autocrítica"

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat aquest diumenge que la reunió amb els sindicats de Mossos ha permès constatar una "voluntat unànime de millora" i "autocrítica" tant a Interior com al propi cos.

Després de la trobada, Sàmper ha dit que la conversa ha estat "molt positiva, franca, oberta i sincera" després d'una setmana amb episodis de "violència extrema". El conseller ha explicat als representants dels Mossos que la seva intenció és que "qualsevol reforma del model d'ordre públic es porti al terreny del Parlament". Segons Sàmper, és "possible i necessari" fer el debat i s'ha apuntat que "la policia no ha de fer res més que exercir el que l'entorn li demana, i aquest entorn considera que l'ordre públic s'ha de reformar".

Sàmper ha dit que ha expressat la seva confiança al cos de Mossos d'Esquadra i que creia que ells també l'han expressant en el Departament d'Interior.

Totes dues parts s'han emplaçat a treballar de forma conjunta per intentar que els escenaris de violència d'aquestes jornades durin "el menys possible" i poder "retornar la tranquil·litat als carrers". "És el que vol la ciutadania, Interior i el cos de Mossos", ha dit Sàmper.

El conseller d'Interior ha dit també que el debat sobre l'ordre públic "no es pot fer en una, dues o tres setmanes", sinó que calen mesos i molts experts per "debatre amb serenitat i tranquil·litat" un cop s'hagi constituït el nou Parlament. Sàmper ha recordat que la petició per debatre el model d'ordre públic té el suport de 82 diputats de la CUP, Comuns, ERC i JxCat.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —