-
-
-
Per ACN
Publicat el 20 de juliol 2022

Neix Spècula, una nova editorial independent especialitzada en la ciència-ficció, fantasia i terror sobrenatural, que té “la voluntat d’apostar per les autores i autors que escriuen en català”. Spècula, que preveu publicar quatre títols l’any, és un projecte editorial promogut des de Llibres del Delicte i liderat per l’escriptor Jordi Casals, que serà el director editorial i el responsable d’elaborar el catàleg.

A finals de setembre es publicarà Les causes invisibles, de Jaume Valor, una ucronia steampunk, i un mes després serà el torn de la ciència-ficció amb Mare, d’Isabel del Río. El febrer de 2023 apareixerà Els fils del mar, d’Inés Macpherson, una història que barreja la fantasia i el terror.

A Spècula hi tindran cabuda diverses sensibilitats i estils: des de la ciència-ficció pura, les distopies i les ucronies, fins a la fantasia més moderna passant pel terror sobrenatural o tot tipus d’hibridacions entre subgèneres que facin créixer la literatura de gènere en català. Spècula neix, han explicat, per “aportar, per sumar i ajudar a construir una literatura de gènere en català forta i potent”.

La planificació editorial de Spècula contempla la publicació de quatre títols anuals, de moment, i “la voluntat de picar pedra per guanyar-se un lloc en la literatura especulativa en català, i créixer a poc a poc i en paral·lel de la mateixa manera que ja ho està fent el mateix gènere”. Spècula arrencarà amb l’aparició dels dos primers llibres aquesta tardor, setembre i octubre, i un tercer durant l’hivern, ja a l’inici del 2023.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —