-
Per ACN , EFE i Redacció
Publicat el 13 de desembre 2022

La vicepresidenta del Parlament Europeu, Eva Kaili, és una de les quatre persones detingudes a Bèlgica acusades de corrupció, d'haver participat en una organització criminal i de blanqueig de capitals, en relació als presumptes suborns de Qatar a diversos eurodiputats i assistents parlamentaris.

La presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, ha decidit suspendre la vicepresidenta de l'Eurocambra, amb efecte immediat. El grup dels Socialistes i Demòcrates, al qual pertany Kaili, ha decidit apartar-la i també ho ha fet el seu partit, el grec PASOK.

Les altres tres persones detingudes a Bèlgica per ara són el company de Kaili i assessor al Parlament Europeu, Francesco Giorgi, l'exeurodiputat italià socialdemòcrata Pier Antonio Panzeri i un lobbista bruselenc.

El jutge va deixar en llibertat condicional el pare de Kaili, a qui la policia va detenir divendres mentre intentava escapar-se amb 600.000 euros en una bossa, i també el secretari general de la Confederació Internacional de Sindicats, Luca Visentini.

La Fiscalia belga va confirmar també que ahir a la nit es va registrar el domicili d'un segon eurodiputat, que segons publiquen els mitjans belgues Le Soir i Knack, seria el socialdemòcrata belga Marc Tarabella.

L'Eurocambra "ferma" davant la possible trama de corrupció

El Partit Popular Europeu, els socialdemòcrates, els liberals i els Verds també demanaran que se suspengui el vot, aquesta setmana que ve, sobre la liberalització de visats als ciutadans de Qatar que entrin a la zona Schengen.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —