[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per ACN
Publicat el 12 de gener 2021

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya assegura que el sensellarisme és "un repte de país" i demana, per tant, que totes les administracions públiques s'impliquin a fer-hi front. En un comunicat l'endemà de la mort de dos sensellar a Barcelona hi assenyalen que la resposta no pot ser només local, sinó que totes les administracions "hi tenen una responsabilitat".

A més, expliquen que, encara que ara pugui tenir una dimensió més metropolitana, és una realitat que afecta diverses ciutats catalanes. La Taula, integrada per més de 3.000 entitats socials, creu que la mort de les dues persones evidencia una problemàtica que "no para de créixer" i que és estructural. També han demanat invertir-hi més recursos públics perquè són "insuficients".

Des de les entitats es reclamen mesures veritablement transformadores que vagin a la base del problema per capgirar la situació. A més, denuncien que, sovint, les polítiques públiques deixen fora les persones sense llar i lamenten que les solucions que se'ls ofereix acostumen a ser temporals. "No volen un sostre, volen una llar", diuen.

Segons la Taula, el sensellarisme és un fenomen estructural fruit de problemàtiques que comporten una vulneració de drets, com la manca d'accés a un habitatge digne i assequible, la precarietat laboral i les dificultats per accedir a uns ingressos mínims que permetin assegurar la cobertura de necessitats bàsiques. Les entitats també denuncien que les persones sensellar són un dels col·lectius exclosos de la renda garantida de ciutadania.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —