Representants de la Fundació Ajuda i Esperança, de Després del Suïcidi – Associació de Supervivents i d'Associació Catalana de Prevenció del Suïcidi, guardonats per l'Ajuntament de Barcelona
Representants de la Fundació Ajuda i Esperança, de Després del Suïcidi – Associació de Supervivents i d'Associació Catalana de Prevenció del Suïcidi, guardonats per l'Ajuntament de Barcelona
Per EFE
Publicat el 14 de setembre 2021

El Telèfon de Prevenció del Suïcidi de Barcelona (900 92 55 55) és un telèfon gratuït i que funciona ininterrompudament, tant per persones a la ciutat com des de fora. La línia està en funcionament des de fa poc més d'un any i ha atès 3.380 trucades, 94 de suïcidis imminents o en curs, de les quals 32 han desembocat en un rescat en poc més d'un any. Aquest dilluns el centre va facilitar les dades que comprenen les trucades entre el mes d'agost del 2020, quan es va posar en funcionament, i el passat cinc de setembre. La línia la va crear l'Ajuntament de Barcelona i la gestiona la Fundació Ajuda i Esperança.

L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha mostrat el seu orgull perquè l'Ajuntament de Barcelona hagi estat la primera institució d'Espanya a posar en funcionament un telèfon de prevenció del suïcidi i pensa que els resultats són "contundents". També ha valorat positivament que l'Estat, la Generalitat i altres administracions també hagin "trencat el silenci incomprensible en un tema que afecta tanta gent i podria afectar-nos a qualsevol de nosaltres" i hagin començat a parlar d'estratègies de prevenció del suïcidi.

L'alcaldessa ha agraït a tots els presents el seu "compromís amb la vida" i la seva labor de prevenció del suïcidi, especialment als voluntaris, la labor dels quals ha qualificat d'"imprescindible" per "resoldre cap a la vida moments crítics que li poden passar a tothom".

Aquest servei funciona principalment com un servei d'escolta activa i d'acompanyament emocional, però, en aquells casos en què es detecta el risc d'un suïcidi imminent o en curs, s'activa el 062 o el 112. Això ha succeït en 94 ocasions de les més de 3.300 trucades ateses, prop del 70% realitzades des de fora de la ciutat de Barcelona.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —