Vacuna
Per ACN
Publicat el 14 de gener 2022

La Comissió de Salut Pública ha aprovat habilitar la tercera dosi contra el coronavirus per a les persones d'entre 39 i 18 anys. L'organisme que representa el ministeri de Sanitat i les autonomies ha donat llum verda en una reunió aquest dijous a administrar la dosi de reforç a més grups d'edat, començant "de forma endreçada, de major a menor". Per tant, la primera serà la franja de 39 a 30 anys. Ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant la roda de premsa. Darias també ha explicat que l'organisme ha acordat retallar de sis a cinc mesos el període de temps que s'ha de deixar entre l'última dosi i la de reforç. La Generalitat havia demanat ambdues modificacions.

Davant l'avenç de la variant òmicron, la Comissió de Salut Pública va avalar, a mitjans de desembre, la tercera dosi a les franges d'entre 59 i 50 anys, i continuar amb la de 49 a 40 anys. Un mes després ho amplia a les franges de persones majors d'edat que encara no la podien rebre. 

Darias ha justificat la reducció d'un mes del període que ha de passar entre la segona i la tercera dosi per l'evolució de la pandèmia així com a l'evidència científica sobre la malaltia. La ministra ha explicat que la Ponència de Vacunes està en "permanent estudi observacional de la realitat" i ha dit que la mesura està en "consonància amb el que estan fent altres països de l'entorn".

La titular de Sanitat ha remarcat que aquelles persones que s'hagin infectat recentment de coronavirus hauran d'esperar quatre setmanes abans de poder-se posar la dosi de reforç, i a més caldrà que faci cinc mesos que van rebre la dosi anterior. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —