TikTok incorpora el català en els subtítols dels anuncis, que fins ara s'havien de subtitular en castellà
Per ACN
Publicat el 05 d’abril 2023

TikTok ja permet incloure el català en els subtítols d'anuncis d'empreses i institucions emesos en aquesta llengua. Fins ara, la plataforma de vídeos curts requeria subtitular en castellà aquestes peces publicitàries. Segons informa el Departament de Cultura, la xarxa social també prepara i "està avançant a bon ritme" la incorporació del català com a opció lingüística en la interfície de l’aplicació i en el menú per a subtitulacions de contingut orgànic. TikTok s'afegiria així a altres aplicacions i xarxes que incorporen el català, com Twitter, Facebook, Signal, Telegram, Whatsapp, YouTube, Badoo, i la majoria de serveis oferts per Google, "responent a la demanda que moltes empreses i particulars havien formulat", diu el Departament.

 

El secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, ha subratllat aquest dimarts en un comunicat la importància del canvi: “El pas que ha fet TikTok és fonamental, perquè és una de les plataformes de contingut líders i perquè a més és una referència entre una àmplia varietat d’audiències".

El Departament de Cultura ha treballat amb TikTok per facilitar-li "criteris d’ús, arguments legals i de mercat", i per "contextualitzar" la petició de situar-hi el català "com a llengua mitjana que aspira a tenir una presència normalitzada en tots els àmbits".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —