Estadi Olímpic
Per EFE
Publicat el 08 d’agost 2021

Des del primer i, de moment, últim campió olímpic de kata, el japonès Ryo Kijuma, al nou home més ràpid del món, l'italià Marcell Jacobs, els esportistes han dit adéu als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, marcats per la pandèmia, en una cerimònia de clausura en la qual han participat 4.600 atletes. Tant Kijuma com Jacobs han sigut els abanderats dels seus països en el tancament d'aquests Jocs. 

Aquests han estat alguns dels protagonistes d'una desfilada sòbria i curta. Un cop col·locats els abanderats, ha estat el torn de la resta d'esportistes que continuaven a la capital nipona i que han sortit amb un ambient festiu per a celebrar el final dels Jocs. Durant la cerimònia han recordat que el proper dia 24 i fins al 5 de setembre tindran lloc els Jocs Paralímpics.

                      

Últimes medalles i homenatge als voluntaris
Després de la sortida dels atletes, els balls i l'hissat de la bandera de Grècia, s'han lliurat les medalles de la marató olímpica, la prova capdavantera dels Jocs, en les quals s'han imposat Peres Jepchirchir en categoria femenina i Eliud Kipchoge en masculina.

Els voluntaris han rebut el seu reconeixement de les mans dels nous membres de la Comissió d'Atletes del Comitè Olímpic Internacional (COI): la nedadora italiana Federica Pellegrini, el esgrimista japonès Yuki Ota i el kenià Humprey Kayange. També havia de ser-hi Pau Gasol, qui havia estat el més votat en l'elecció, però ja ha tornat a Espanya amb la selecció de bàsquet.

Abans que prengués la paraula el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, sis atletes han pujat al podi en representació de tots els continents: la judoka japonesa Uta Abe en representació d'Àsia; l'atleta neerlandesa Sifan Hassan per Europa; el boxador ghanès Samuel Takyi per Àfrica; la corredora de tanques porto-riquenya Jasmine Camacho per Amèrica;  la jugadora de rugbi de Fiji Rusila Nagasau per Oceania i l'atleta i cap de missió del comitè de refugiats Tegla Loroupe.

A Tòquio 2020,  l'esport "ha tornat al centre", ha festejat el president del COI, que ha reiterat els seus agraïments al Japó i als organitzadors.

El 'Arigato' final que s'ha reflectit en els videomarcadors ha sigut el resum de l'alleujament dels atletes tota la família olímpica per haver tancat amb èxit els Jocs de la pandèmia.

L'organització havia previst desplegar una bandera de 5.000 metres quadrats a la part alta de la Torre Eiffel, però les condicions meteorològiques, en un dia  plujós i amb vent han impedit l'acte.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —