Quim Torra
Per ACN
Publicat el 23 d’agost 2020

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet seves les paraules que Carles Puigdemont va pronunciar fa dos dies a Prada, i avisa que sense confrontació no es pot avançar cap a la independència. Torra ha demanat "arriscar" i deixa clar que caldrà "desobeir lleis injustes". En aquest sentit, el president diu que no es pot ser equidistant. "El Parlament de Catalunya és la seu de la sobirania nacional o no ho és, però al mig no ens podem quedar", ha assenyalat Torra. El president també ha volgut demanar disculpes pels "moments incomprensibles" que han viscut com a Govern i ha demanat fer autocrítica. Finalment, Torra ha tornat a reclamar "lideratges compartits" per poder tirar endavant el projecte independentista. 

La clausura de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) ha estat el lloc on el president de la Generalitat, ha fet seves les paraules que Carles Puigdemont va pronunciar al mateix lloc, dos dies abans. Torra ha reclamat una confrontació amb l'Estat ja que, si no es produeix no es podrà avançar cap a la independència. De fet, el president de la Generalitat ha cridat a "desobeir lleis injustes" per tal de poder tirar endavant el projecte independentista.

El cap de l'executiu català considera que l'única manera de poder dur a la pràctica la independència és no acatant aquestes lleis. "Si ens creiem que la defensa de la llibertat d'expressió arriba fins a les últimes conseqüències ens ho creiem. Si ens creiem que la fugida del rei emèrit és un acte absolutament inconcebible i que ha de tenir conseqüències polítiques dels partits espanyols, ens ho creiem", assenyala Torra. El president considera que en temes com aquests "no hi ha ni matisos ni grisos", i creu que bona part de la ciutadania els comparteix.

?️ @QuimTorraiPla: Aquest país serà el que la seva gent vulgui que sigui, ara bé: per guanyar hem d'arriscar! No hi ha cap batalla petita, un país és la seva gent, i després les institucions, nosaltres hem d'anar a arriscar per guanyar, ens toca desobeir lleis injustes❗ pic.twitter.com/aAP2QStXk5

Demana disculpes

El cap de l'executiu ha volgut també demanar disculpes als ciutadans pels "moments incomprensibles" que hi ha hagut en el Govern. Torra ha demanat fer autocrítica per part dels partits i reconeix que els ciutadans poden estar molestos per la imatge que s'ha donat en alguns moments. Per això, aposta per "lideratges compartits" que representin els ciutadans i recorda que "així es va fer l'1-O".

Finalment, Torra ha demanat "prendre la iniciativa" i ha reconegut que "hi ha el risc" que la pandèmia "relegui" el projecte de la independència. Per això ha reconegut que en aquests "temps difícils" cal tornar a posar el focus en aquest també en aquest objectiu.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —