Aeroport
Per EFE
Publicat el 19 de novembre 2021

Una quarantena de passatgers amb passaport libanès d'un vol procedent d'Egipte amb escala a Barcelona es troben des de dilluns passat a l'aeroport del Prat de Llobregat (Baix Llobregat), després que es neguessin a continuar el viatge i sol·licitessin asil a Espanya.

Segons han informat a EFE fonts properes al cas, els viatgers, pel que sembla d'origen palestí, viatjaven en un vol xàrter procedent del Caire i amb destinació a Bogotà i Quito, que va aterrar a Barcelona cap a les 11:00 hores del passat dilluns per fer escala abans de reprendre el seu trajecte.

No obstant això, un total de 39 passatgers de l'avió van baixar del mateix i es van negar a continuar el viatge, al·legant que tenien la intenció de formalitzar una petició d'asil davant les autoritats espanyoles.

Des de llavors, es troben a la sala que l'aeroport de Barcelona disposa per albergar les persones que tramiten una sol·licitud d'asil en els controls fronterers de les instal·lacions aeroportuàries, un espai que disposa de dutxes i altres serveis bàsics.

Fonts de la Delegació del Govern a Catalunya precisen que els passatgers es troben de forma voluntària a l'aeroport, ja que tenen la possibilitat de tornar al seu país d'origen o reprendre el vol cap a Quito i Bogotà.

Aquest fet ha ocorregut pocs dies després que el 5 de novembre passat diversos passatgers d'un vol Air Arabia, que cobria la ruta Casablanca-Istanbul, aterrés per una falsa emergència mèdica, davant el que un grup de viatgers, la majoria de nacionalitat marroquina, van empènyer i van increpar els membres de la tripulació per poder baixar de l'aeronau i emprendre la seva fugida per les pistes per suposadament entrar a Espanya de manera irregular.

Dilara Ekmen, membre de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), ha explicat al Diari de Barcelona la manca d'informació sobre l'estat de la situació en aquests moments. “No hi ha pràcticament informació sobre com s’està gestionant el tema. El que se sap és que les persones que han sol·licitat asil van arribar dilluns, però no tenim informació al respecte”. 

“Són ciutadans palestins que venen amb passaport libí. Als palestins se’ls imposa un visat de trànsit, cosa que dificulta molt que puguin sol·licitar asil i que puguin arribar al territori de forma legal. En aquest cas, però, com tenen passaport libanès, sí que han pogut entrar legalment al territori”, ha esclarit.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —