"Recordo posar-me a llegir els apunts i començar a plorar", explica la Marina.
"Recordo posar-me a llegir els apunts i començar a plorar", explica la Marina.
"Recordo posar-me a llegir els apunts i començar a plorar", explica la Marina.
Publicat el 12 de febrer 2024


La Marina Ramiro té 19 anys i estudia Protocol i Organització d'Esdeveniments. Però, fins a trobar què volia fer, ha començat —i deixat— dos graus diferents i ha viscut moments en què s'ha sentit desorientada i molt angoixada per "no trobar el camí". "Mare, em sento una fracassada", li deia després de deixar el segon grau. L'angoixa, argumenta ella, li venia de veure com tothom anava trobant què fer amb la seva vida i ella es quedava estancada sense avançar. "És molt dur fer una cosa que saps que no t'agradarà i que no pots complir", sentencia ella.

El 14% dels alumnes de Catalunya d'entre 18 i 24 anys deixen els estudis per avorriment, per un problema de salut o perquè senten que és massa difícil o no s'adequa als seus interessos, segons dades del departament d'Educació del passat 2023. 

Un 7% dels joves a punt d'entrar a la universitat d'arreu d'Espanya assegura no tenir "ni idea" de què estudiar, segons la XVI Enquesta de Tendències Universitàries 2021 realitzada a 3.000 estudiants. A més, el 75% expliquen que no han rebut suficient informació orientativa. 

Espais com el Saló de l'Ensenyament, que aquest any se celebrarà entre el 13 i el 17 de març a la Fira de Barcelona, poden ser de gran utilitat per buscar orientació i resoldre dubtes si no tens clar què estudiar. 

Aquest vídeo forma part del projecte Ocell de Foc, concretament del nucli del districte barceloní de Sant Martí, que té com a objectiu fomentar el benestar emocional dels joves a través de la formació, l’emprenedoria, el foment de les primeres experiències laborals i la implicació i relació amb la comunitat.

Dins del projecte, el Diari de Barcelona col·labora amb la Fundació Joia i tot un conjunt d'entitats del districte en la producció i difusió d’una sèrie de vídeos que fomentin la sensibilització i visibilització dels problemes de salut mental que pateix el jovent.
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —