Els treballadors dels supermercats de Glovo convoquen nou dies de vaga per exigir una millora de les condicions laborals
Per ACN
Publicat el 24 d’agost 2021

Els treballadors dels supermercats de Glovo, juntament amb Comissions Obreres (CCOO), han convocat nou dies de vaga per exigir una millora de les seves condicions laborals, després que la companyia els mantingui contractats a través una empresa de treball temporal i no en plantilla.

L'aturada començarà aquest 27 d'agost i es mantindrà els pròxims tres caps de setmana, els dies 28 i 29 d'agost i els dies 3, 4, 5, 10, 11 i 12 de setembre. Les mobilitzacions afectaran els sis centres que té Glovo a Barcelona, -amb una plantilla total de 344 treballadors, segons CCOO- i també a la seu central de la companyia, ubicada al barri del Poblenou, on està previst que la plantilla es concentri el mateix 27 d'agost a dos quarts de dotze del migdia.

En un comunicat publicat aquest dilluns, CCOO assenyala que la feina d'aquest grup d'empleats "té un caire estructural i no temporal" i, per tant, "no es justifica la relació laboral actual". Per altra banda, destaca que les condicions laborals de la plantilla són "molt precàries i amb una llarga llista d'irregularitats".

A banda del fet que es faci efectiva la contractació indefinida dels treballadors afectats, també s'exigeixen millores com un increment del valor de l'hora treballada en festius i diumenges, compensacions per a l'ús de vehicles propis per fer enviaments o la instauració d'un temps de descans retribuït de cinc minuts per cada hora treballada.

També es demanen complements per treball de repartiment en dies de pluja o en horari nocturn, que els treballadors tinguin accés a l'aplicació per poder conèixer aspectes com l'horari laboral o els quilòmetres reals recorreguts i que els empleats que es mobilitzin no pateixin represàlies per part de l'empresa.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —