Tres
Per ACN
Publicat el 13 d’octubre 2021

El cineasta català Juanjo Giménez ha presentat aquest dimarts al Festival de cinema de Sitges Tres, un film sobre una dona que percep el so amb retard i ho escolta tot a destemps. "M'agrada molt el so i si no t'agrada la postproducció de so no pots idear una història com aquesta", ha assegurat Giménez.

L'actriu Marta Nieto es posa en la pell de la C, una dissenyadora de so i l'acompanyen en el repartiment Miki Esparbé, Francisco Reyes, Luisa Merelas, Cris Iglesias i Fran Lareu. La pel·lícula forma part de la Secció Oficial a Competició del Festival de Sitges i arribarà a sales de cinema el 5 de novembre.

La protagonista gaudeix de la seva feina i passa moltes hores sola gravant efectes, editant i mesclant. L'estudi es converteix en un refugi de les seves difícils relacions amb la seva exparella, amb la seva mare i els companys de feina. La seva vida, però, canvia quan, després d'entregar un treball amb l'àudio desincronitzat comença a adonar-se'n que ho escolta tot a destemps, que el seu cervell comença a processar el so més tard que les imatges que veu.


Giménez ha explicat que en un primer moment volien fer una pel·lícula que jugués amb les eines del cinema que són la imatge i el so. De fet, anteriorment havia fet un curt que jugava amb la dissociació de la imatge i el so i volien repetir la idea. "Ens vam barallar molt en com integrar-ho a una narració i com fer d'aquesta desincronia el motor dramatúrgic". A l'inici la idea era que aquest retard en el so fos el protagonista de la història, però després van decidir centrar la història en una dona, la Marta, que patia aquesta desincronia.

En aquest context, el director ha assenyalat que construir una pel·lícula a partir de la desincronia en el so era un repte. "La desincronia la rebutgem, ja que quan veiem imatges fora de sincronia intentem que tot quadri. Basar l'estructura dramàtica en això sabíem que era un risc".

El director ha posat com exemple quan parlem per Skype o per Zoom amb el temps d'espera que hi ha des del moment en què dius una cosa i la persona amb qui parla ho escolta. "El personatge de la Marta Nieto està tota la pel·lícula en aquest lloc d'espera".

Actors

Per la seva part, l'actriu Marta Nieto ha assegurat que el paper ha significat un repte: "És el personatge més fantàstic que he interpretat mai perquè tot el que li passa m'ho he hagut d'imaginar i ha estat una experiència que en alguns moments ha ratllat la bogeria i l'aïllament".

L'actor Miki Esparbé ha dit que el personatge que interpreta, l'Ivan, funciona com l'espectador que veu la pel·lícula, però des de dins. "És veritat que era molt curiós llegint el guió que plantejava situacions que mai havia viscut dins d'un set de rodatge i tenia curiositat per veure com es rodaria", ha afegit.

Tres arriba al Festival de Sitges després de participar a la Giornate Degli Autori del Festival de Venècia i al Toronto International Film Festival. Després de Sitges, el film passarà pel fetival Seminci i arribarà a sales de cinema el 5 de novembre.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —