Imatge Worlds 2021
Publicat el 05 d’octubre 2021

Aquest dimarts comença el Mundial de League of Legends (LoL) 2021, conegut popularment com Worlds 2021 i organitzat per Riot Games, desenvolupadora de videojocs. Un total de 24 equips competiran per assolir la Copa de l'Invocador, un dels trofeus més preuats dels e-sports. Tot i que la Xina havia de ser el país que acollís el mundial, finalment aquest es traslladarà a Europa per restriccions derivades de la pandèmia. La seu escollida és Islàndia, estat amb experiència prèvia organitzant campionats similars com l'MSI, de League of Legends, o el Masters de VALORANT, un altre títol de Riot Games.

Aquesta és l'edició, l'onzena, en què hi participen més organitzacions amb, almenys, un Mundial a les seves vitrines: cinc en total. Fnatic (1), única europea amb el trofeu de 2011; T1, tricampió el 2013, el 2015 i el 2016; FunPlus Phoenix (2019) i DWG KIA (2020). Cas a part és el de Gen.G, que va guanyar la competició el 2014 i el 2017 sota el nom de Samsung Galaxy White i Samsung Galaxy respectivament abans de canviar de marca. L'única amb un Mundial que no s'ha classificat ha estat Invictus Gaming (2018), mentre que la gran sorpresa corre a compte de G2 Esports, qui s'ha quedat a les portes després de cinc participacions consecutives.

D'altra banda, la gran novetat és la reaparició de Faker, capità de T1, després que el club no participés en la darrera edició, en el que podria ser l'últim torneig de l'històric jugador sud-coreà de 25 anys.

Dinàmica de competició

El format s'estructura en Play-In, fase de grups, eliminatòries (amb quarts de final i semifinals) i la gran final. Als Play-In participen 10 equips. Tots ells entraran a un sorteig i quedaran dividits en dos grups formats per dos equips de l'A i tres del B. Cada equip jugarà un partit contra un altre del seu mateix grup. Els primers classificats passaran directament a la fase de grups, mentre que el darrer lloc l'ocuparà l'equip guanyador de dues sèries al millor de cinc: s'enfronten tercer i quart del grup A; qui passi, se les veurà contra el segon del grup B.

A la següent fase els 16 equips estaran repartits en quatre grups. De la mateixa manera que l'any passat, cap equip podrà competir al mateix grup que un altre club de la mateixa regió. S'enfronten entre ells dos cops durant tota la fase i seran els dos millors de cada grup els que passaran a les eliminatòries finals, a través d'un sorteig pur on els partits es disputaran al millor de cinc.

Mediapro, al peu del canó d'un gegant

El Mundial és una de les competicions amb més ressò del món. El Worlds 2020 va tenir un pic d'espectadors de 2.713.380 milions i de mitjana va superar el milió, amb quasi 125 milions d'hores de retransmissió visualitzades. De nou, a causa de la pandèmia, en aquesta edició tampoc no hi haurà públic presencial i el torneig es disputarà a una única seu, per la qual cosa la millor opció és seguir les retransmissions a través de Twitch.

La principal emissió és a càrrec de Riot Games, però a Espanya també es podrà seguir a través del canal oficial de la LVP (Lliga de Videojocs Professional), operadora de videojocs de la qual Mediapro és propietària després d'haver fet una clara aposta pel món virtual. 

La indústria dels videojocs mou milions d'euros i ha estat creixent a passes de gegant en els darrers anys. Al tancament de 2019, el sector va esdevenir la primera indústria cultural, amb una facturació superior als 135.000 milions d'euros. En l'actualitat, gairebé un 60% dels habitants de la Unió Europea hi juguen, i l'Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) preveu que el 2023 aquesta indústria superi el sector editorial. 

Burn It All Down, el tema de la nova edició

Des del 2014 és habitual que cada mundial tingui la seva pròpia cançó. Worlds Collide, Ignite, Legends Never Die, RISE, Phoenix i Take Over han estat els temes de cada any. Riot Games sempre ha comptat amb una gran varietat d’artistes per a produir diferents estils musicals, i la cançó d'aquest any és Burn It All Down. El videoclip està ambientat en diferents escenaris del planeta, i ens deixa amb la pregunta de qui serà el nou rei del LoL. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —