Xavier Trias
Per ACN
Publicat el 19 de setembre 2023

L'exalcalde de Barcelona i líder de 'Trias per Barcelona', Xavier Trias, ha assegurat que darrere del cop d'Estat del 23-F estava el PSOE: "Ningú es pot creure que això va ser cosa del senyor Tejero", ha considerat. Ho ha dit en una entrevista a Ser Catalunya, en què ha vinculat l'episodi a una estratègia per frenar el desenvolupament autonòmic.

Paraules que ja han tingut resposta: el ministre en funcions de la Presidència, Félix Bolaños, ha assegurat que no hi ha "cap base ni històrica ni fàctica" a les acusacions de l'exalcalde de Barcelona. En declaracions a la premsa, Bolaños li ha recordat que "els diputats socialistes van ser ostatges com tots els diputats del Congrés" aquell dia.

Trias també s'ha referit a la visita del rei a Barcelona i ha indicat que se li hauria de dir: "No estem contents". Trias també ha parlat del govern de la capital catalana i ha indicat que Jaume Collboni l'ha trucat i li ha manifestat que vol parlar amb ell. Amb tot, ha remarcat que no farà "del seu escolanet" ni tampoc de cap de l'oposició perquè la seva intenció és "marxar a casa".

No descarta entrar al govern municipal

Tot i que ha remarcat que no ha perdonat a Jaume Collboni pels seus moviments durant la investidura a l'Ajuntament de Barcelona, sha obert la porta a negociar amb el batlle. "Nosaltres podem quedar-nos com a oposició, responsable, però dura o si ell s'apropa ens asseurem i veurem el que hem de fer", ha assegurat Trias.

Amb tot, ha reiterat que no té intenció d'acabar l'actual mandat i ha insistit en què no és veu com a primer tinent d'alcalde perquè ell en un període curt de temps marxarà a casa: "Sempre he dit el mateix, o era alcalde o res. Ni faré d'escolanet del senyor Collboni ni faré en cap dels casos de cap de l'oposició quan no em presento d'aquí a quatre anys, no té cap lògica", ha sentenciat.

Preguntat sobre les negociacions per la investidura, s’ha mostrat partidari de donar suport a Pedro Sánchez però no “a qualsevol preu”. Així mateix ha lamentat que fins el moment ningú els hagi fet "una proposta clara".  

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —