La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, reunits al Palau de la Generalitat a l'abril
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, reunits al Palau de la Generalitat a l'abril
Per ACN
Publicat el 22 de juny 2022

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, es reuneixen avui a Madrid. Vilagrà traslladarà al seu homòleg espanyol el llistat de greuges sobre incompliments. La consellera també espera que Bolaños li expliqui què vol fer l'executiu de Pedro Sánchez per recuperar la majoria de la investidura. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu aquest dimarts, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha avisat que la reunió entre Vilagrà i Bolaños "no normalitza" les relacions entre els dos executius, sinó que abordarà si es pot "superar el bloqueig".

La trobada s'emmarca en la torna de la reunió que tots dos van celebrar al Palau de la Generalitat el 24 d'abril, després de l'esclat del 'Catalangate'. El Govern espera que, després de les eleccions d'Andalusia de diumenge passat, la Moncloa reprengui el diàleg.

Fonts del departament de Presidència consultades per l'ACN afegeixen que la reunió ha de servir per abordar la situació de "bloqueig" entre tots dos governs. Després del cas Pegasus i d'una "acumulació de fets" dels darrers dies, la confiança entre la Generalitat i la Moncloa s'ha "deteriorat encara més", segons constaten des de Palau. En aquesta línia, Vilagrà demanarà a Bolaños garanties que no es repeteixi el cas de l'espionatge del 'Catalangate', en el mateix sentit que ha anat repetint el propi Aragonès.

A més, la consellera de la Presidència també vol abordar amb el ministre la carpeta de la "repressió", i espera que de la trobada en surtin resultats. Des de la Generalitat insisteixen que la reunió no suposa, en cap cas, un "retorn a la normalitat". La trobada tindrà lloc a les quatre de la tarda a la Moncloa.

Repressió, únic punt

A la roda de premsa, Plaja ha subratllat que "l'immobilisme no és una opció", i que la situació no està pas "normalitzada". De fet, la portaveu ha explicat que la "repressió" serà l'únic punt de l'ordre del dia. Així mateix, Plaja ha afegit que no es donen les condicions, ara mateix, per tornar a convocar la taula de diàleg, ni tampoc la Comissió Bilateral: "Confiança, poca", ha valorat.

Els dos executius tenen pendent tornar a reunir la taula de diàleg. L'espai de negociació entre la Generalitat i la Moncloa no es reuneix des del setembre de 2021. De fet, la taula s'havia de tornar a trobar "a principis d'any".

El president del Govern, Pere Aragonès, també espera que Sánchez concreti data per a una reunió entre tots dos dirigents per abordar l'espionatge de Pegasus. Des de Palau confien que, després de les eleccions andaluses, l'executiu espanyol aparqui les "excuses" i desencalli tant aquesta reunió entre els dos presidents, com també la taula de diàleg.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —