Eduardo Abenojar i Joaquim Boadas, representants de la patronal de l'oci nocturn, en una roda de premsa el juliol d'aquest any
Eduardo Abenojar i Joaquim Boadas, representants de la patronal de l'oci nocturn, en una roda de premsa el juliol d'aquest any
Per EFE
Publicat el 09 de setembre 2021

El TSJC ha rebutjat l'últim recurs de l'oci nocturn contra el tancament del sector, al·legant que les dades epidemiològiques són "encara desfavorables" i per la pressió hospitalària, per la qual cosa ha de prevaldre el dret a la vida i a la salut enfront dels interessos econòmics.

La patronal de l'oci, la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM), havia sol·licitat mesures cautelars contra la resolució del govern que manté l'horari de la restauració fins a les 00:30 hores de la matinada i el tancament dels locals musicals nocturns que no disposin d'espais a l'aire lliure.

Per a la sala contenciós administrativa del TSJC, l'"existència de riscos per a la salut pública" derivats de la pandèmia "és evident", de manera que "l'interès públic que s'intenta protegir és d'una entitat indubtablement major que la dels interessos que invoquen els recurrents".

"Dit en altres paraules, l'existència de riscos per a la salut pública derivats de situacions de contacte social és indubtable, i l'afectació que la mesura cautelar de suspensió representaria per a la població en general, la seva acta.

Així, per a la sala contenciosa administrativa el fons de la qüestió és la "preservació de drets fonamentals com la vida, la integritat física i el dret a la protecció de la salut" representatius d'un interès públic comú que, en plena pandèmia, "adquireix un caràcter essencial".

La "preservació" d'aquest interès públic, esgrimeix el TSJC, "ha de ser el criteri principal a tenir en compte, sense que davant d'ell s'albirin interessos diferents mereixedors de millor protecció". Per això, i en la "ponderació de béns i interessos jurídics", la sala diu no poder seguir "aliena" a l'"enorme magnitud dels efectes" de la pandèmia, quant al nombre de morts i al de les persones hospitalitzades que ha obligat a desprogramar proves i operacions, situació que "continuarà ara com ara".

"Més encara quan qualitativament i per raó del temps, amb els índexs de què es va disposant, la situació presenta en aquestes dates unes característiques encara bastant desfavorables i similars a les que en setmanes anteriors van ser ja considerades per la sala per denegar mesures cautelars de similar abast", sosté el TSJC en la seva interlocutòria.

D'aquesta manera, el TSJC conclou que "no sembla necessari abundar en excés en la realitat que, si s'adopta la mesura pretesa, quedarien sense regulació o cap prevenció una sèrie de situacions (...) que originen concentracions socials, en les quals els riscos de contagi són sobradament coneguts".

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —